Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

KİLOSU 255 TL OLDU

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026/27 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Giresun kalite fındığın kilogramı 255 TL, Levant kalite fındığın kilogramı ise 250 TL olarak belirlenirken, yüksek randımanlı ürünlere ilave ödeme yapılacağı duyuruldu

 KİLOSU 255 TL OLDU
Bu içerik 257 kez okundu.
Advert

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026/27 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Giresun kalite fındığın kilogramı 255 TL, Levant kalite fındığın kilogramı ise 250 TL olarak belirlenirken, yüksek randımanlı ürünlere ilave ödeme yapılacağı duyuruldu. Alımlar 24 Ağustos'ta başlayacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026/27 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan fiyatlara göre, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Giresun kalite fındık için kilogram başına 255 TL, Levant kalite fındık için ise 250 TL alım fiyatı belirlendi.

Yüksek randımanlı fındık üreten üreticiler için de ilave destek uygulanacak. Açıklamaya göre, yüzde 50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için Giresun kalite fındığa 5,10 TL/kg, Levant kalite fındığa ise 5,00 TL/kg ek ödeme yapılacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fındık alımları için teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığı belirtilirken, kabuklu fındık alımları 24 Ağustos'ta başlayacak. Alımlar, önceki yıllarda olduğu gibi randevu sistemiyle gerçekleştirilecek.

Üreticiler, 17 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerlerinden, randevu.tmo.gov.tr adresi üzerinden veya e-Devlet sistemi aracılığıyla randevu oluşturabilecek.

Öte yandan TMO, üreticilerin ürün teslimi sırasında rutubet kaynaklı sorun yaşamamaları için hasat edilen fındıkların teslim öncesinde yeterince kurutulması konusunda da uyarıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni hasat sezonunun üreticilere hayırlı olmasını dileyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
CEZAEVİ NÜFUSU YİNE REKOR SEVİYEYE ULAŞTI
CEZAEVİ NÜFUSU YİNE REKOR SEVİYEYE ULAŞTI
YENİ PARTİ DEVREK İLÇE ÖRGÜTÜ RESMEN KURULDU
YENİ PARTİ DEVREK İLÇE ÖRGÜTÜ RESMEN KURULDU