Advert
Advert
Advert

VALİ ÇINAR, DEVREK’TE İNCELEMELER YAPTI

VALİ ÇINAR, DEVREK’TE İNCELEMELER YAPTI
Bu içerik 2409 kez okundu.
Advert

 

    Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Devrek’te bir dizi ziyaretler bulundu.     

    Vali Çınar, ilk olarak geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından ilçemize vekâleten görevlendirilen Kaymakam Vekili Mehmet Soylu’yu makamında ziyaret ederek ilçenin genel durumuna ilişkin gerekli bilgileri aldı. Ardından incelemelerini ilçemiz Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek sürdüren Sayın Valimiz burada Askerler ile birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi.

    Çınar, daha sonra S.S. Devrek Merkez Dedeoğlu Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Zonguldak, Bartın ve Karabük İl ve İlçeleri Orman Köylerini Kalkındırma Kooperatifi (OR-KOOP) ortaklığı ile “Buğday Daneleri” Devrek Kadınları Siyez Buğdaylı Yöresel Ürünlerin Üretimi ile Kalkınıyor projesi kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın yaklaşık 290.000,00 TL ve OR-KOOP’un 30.000,00 TL desteği ile hazırlanan projenin uygulanılmasının düşünüldüğü İlçemiz Dedeoğlu Köyündeki kooperatif tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra, 2016 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” isimli projenin uygulanacağı alanda da bir takım incelemelerde bulundu.

    Ziyaretlerine son olarak İlçemizde istihdamın sağlanmasında önemli katkı sağlayan Çaydeğirmeni Beldesi sınırlarında faaliyette bulunan Cilas Kauçuk Şirketler Grubunu ziyaret ederek devam eden Sayın Valimiz burada şirketin yönetim kurulu başkanı İrfan Civak’tan fabrika ile ilgili bir takım bilgi alışverişinde bulunmasının ardından ilçemizden ayrıldı.

    Vali Çınar’a ziyaretleri sırasında Kaymakam Vekili Mehmet Soylu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay  Gökhan İnan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve İlçemizdeki kamu kurumlarının daire amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik ettiler.    

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ