Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere geçiş tercihleri başladı. Tercih süreci 02 Temmuz tarihinde başlamış olup 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00'de sona erecek.

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI
Bu içerik 1281 kez okundu.
Advert

 

  27 Haziran- 13 Temmuz 2018 Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanması

 02 Temmuz 2018 Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı

 02-13 Temmuz 2018 Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

 30 Temmuz 2018 Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

  Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere geçiş tercihleri başladı. Tercih süreci 02 Temmuz tarihinde başlamış olup 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00'de sona erecek. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

  2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar ve kontenjanları http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihinde ilan edilecektir.

 Tercihlerle ilgili bilgi almak için tercih kılavuzuna http://www.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU