Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

AYHAN ALAZ’DAN ZAFER KONSERİ

sanatçı Ayhan Alaz, kahramanlık ve Devrek türküleriyle halkımızı coşturdu.

AYHAN ALAZ’DAN ZAFER KONSERİ
Bu içerik 2671 kez okundu.
Advert

 

     -Yeter KÖMEÇÇİ-

     Büyük Zafer’in 96.yıldönümü nedeniyle Devrek Belediyesi tarafından düzenlenen konser büyük beğeni topladı.

      TSO Stantlar Alanı’nda düzenlenen konserde satçımız Ayhan Alaz, Siyami Tığ ve Ekibi birbirinden güzel kahramanlık ve Devrek türkülerini seslendirdi. Halkın büyük bir beğenisini toplayan konserde Alaz, Çanakkale İçinde, Tuna Nehri, Drama Köprüsü, Estergon Kalesi, Çökertme gibi türkülerin yanı sıra Devrek yöresinden İbrahim Tığ’ın derlediği; Hışır Kızı, Karakiraz, Bal Dudu’m, Sepette Kara Üzüm gibi türkülerin yanı sıra Karadır Kaşların ve Tombulacık Halimem türkülerini seslendirerek halkın büyük bir beğenisini aldı.

     Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de konsen sonrası Ayhan Alaz ve Ekibini kutladı. Başkan Semerci 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk tarihi aeçısından büyük bir önem taşıdığını belirterek, “Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 96. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Tarihi, üstün başarılarla dolu Türk Milletinin övünç abidesi olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır. Türk milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır.”diye konuştu.

     Sanatçı Ayhan Alaz, İbrahim Tığ’a da  Devrek türkülerinin derlenmesi konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU