Advert
Advert
Advert

BAŞKAN SEMERCİ, MÜTEAHHİT İÇİN YOLU ORTADAN KALDIRDI

Devrek Belediyesi’nin onaylanmış imar planında var olan 12 metrelik yol bir müteahitin iki arsasının birleştirilmesi amacıyla ortadan kaldırıldı.

BAŞKAN SEMERCİ, MÜTEAHHİT İÇİN YOLU ORTADAN KALDIRDI
Bu içerik 8926 kez okundu.
Advert

-İbrahim Tığ-

Devrek Belediyesi’nin onaylanmış imar planında var olan 12 metrelik yol bir müteahitin iki arsasının birleştirilmesi amacıyla ortadan kaldırıldı.

    Devrek Belediyesi’nin e-belediye sayfasında (http://keos.devrek.bel.tr:8080/keos) şehir imar planını gösteren kent haritasında Kırklar Caddesi ile 643 nolu sokağı birleştiren 12 metrelik yolun bir Mehmet Karagülmez adlı müteahitin iki arsasının birleşmesini sağlanmak amacıyla yok edildiği ortaya çıktı.

Devrek Belediyesi şehir imar haritasında Kırıklar Caddesini 643 nolu sokağa bağlayan 12 metrelik genişliğindeki yolun görünümü.

 

Bu yola rastlayan 0/24 ve 103/3 nolu parselin aynı sitede imar durumu görüntülenmek istenildiğinde söz konusu 12 metre genişliğindeki anayolun kaldırıldığı görülüyor. Vatandaşımızın farkında olmaması için bu yol kent haritasında var görünüyor ama imar durumunu sorguladığımızda yolun imar planından kaldırıldığı ve Devrek Belediyesini teslim alan müteahit Mehmet Karagülmez’in arsalarının birleştirilmesine yaradığı gözleniyor.

Devrek Belediyesi kent haritasında 0-24 nolu parsel imar durumu sorgulandığında söz konusu 12 metre yolun kaldırıldığı görünüyor.  

Devrek Belediyesi kent haritasında 103-3 nolu parsel imar durumu sorgulandığında söz konusu 12 metre yolun kaldırıldığı görünüyor.  

    Sözkonusu Kırıklar Caddesi’ni 643 nolu sokağa bağlayan 12 metre genişliğindeki yolun, anayol olan Devrek-Ankara karayolunun tali yol konumundaki yan yoluna tehlikesiz bir şekilde bağlantılı iken hangi gerekçe ile bu yol kaldırıldı. Kime ne vaadiniz vardı sayın Semerci?

    Kaldırılan yol, Mehmet Karagülmez’e ait 0-24 numaralı parselin bütünlüğünü koruyor. Dolayısıyla yol kaldırılmadan önce yine Mehmet Karagülmez’e ait 103-3 büyük kısmı Ayrık Nizam 5 (A-5) kat imar alanında kalmakta iken yolun kaldırılmasıyla parselin tamamı A-5 kata dönüştürülmüştür. Oysa ki 0-24 parsel imar durumunda bu parselin imarı A-2 olarak belirtilmek suretiyle aldatma cihetine gidilmiştir. Sayın Semerci yapılan bu hile hurdaya neden göz yumdunuz?

     Sayın Semerci, aynı müteahite bu parselde de Eski İtfaiye Alanı parselinde olduğu gibi anayola paralel olan ve daha yukarıda kalan 7 metre genişliğindeki (648 nolu sokak) imar yolununu baz alarak fazladan katlar verecek misiniz?

     0-24, 0-25 nolu parseller A-5 iken 103 nolu parselin görünürde imar durumu a-2 olmasına rağmen yol kaldırıldığı için bitişik konumdaki 24 parsel ile birleştirilmesi sonunda 103-3 nolu parselin kat sayısı (A-5)

 5 kat mı olacak?

     Değerli Devrekliler!

     Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, sizlerin kendisine emanet ettiğiniz o makamı birkaç müteahitin çıkarlarına teslim etmiştir. Dolayısıyla yaptığı uygulamalar da imar hukukuna aykırıdır. Adamına göre iş yapmıştır. Buradan kendisine sesleniyoruz:

     Sayın Semerci, hodri meydan! Çıkın karşımıza” Halkımızın önünde şu yazdıklarımızı ve sizin usulsüzlüklerinizi bir konuşalım. Halkımızı bilgilendirelim… Çıkın!

Devrek Seberci yolsuzluk Mehmet Karagülmez
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ