Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

REKTÖR ÇUFALI “YEŞİLAY HAFTASI”NI KUTLADI

 REKTÖR ÇUFALI “YEŞİLAY HAFTASI”NI KUTLADI
Bu içerik 967 kez okundu.
Advert

 

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, “Yeşilay Haftası” mesajında: “5 Mart 1920’de, zararlı ve bağımlılık yapan madde kullanıma kaşı mücadele için kurulan, eski adıyla Hilâl-i Ahdar, bugünkü adıyla Yeşilay Derneği, 99 yıldır faaliyetlerini sürdürmektedir. Yeşilay Derneği’nin çalışmalarına destek olmak amacıyla da 1-7 Mart “Yeşilay Haftası” olarak kutlana gelmektedir.

    Bağımlılık, zararlı bir maddelerin ya da alışkanlığın sağlığı, hayatı olumsuz etkilemesi, maddeyi kullanan kişinin kendini durduramamasıdır. Bağımlılık zamanla kişiyi, fiziksel ve ruhsal açıdan kötü yönde etkilemektedir. Bağımlılık sadece tütün, alkol, uyuşturucu v.b. madde kullanımı değildir. Son yıllarda kumar, tehdit edici teknoloji de modern bağımlılıklar arasındadır.

    Bağımlılığın her türü, önce kişiyi daha sonra tüm toplumu etkisi altına almakta ve toplumsal bir yaraya dönüşmektedir. Bu sebepten, öncelikle bireylerin sonrasında toplumun sağlığı ve huzuru için bağımlılığın her türüyle mücadele şarttır. Bu vesile ile, bağımlılıkların meydana getirdiği tahribatların ve korunma yollarının anlatıldığı “Yeşilay Haftası” etkinlikleri önem arz etmektedir. Tüm kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri bağımlılıkla mücadeleyi misyon olarak kabul etmelidir.

    Biz de üniversite olarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tür zararlı bağımlılıklardan korumak amacıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz. Sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı tehdit eden bağımlılığa karşı, gerek ders programları içerisinde gerekse sosyal sorumluluk projeleri ile bağımlılıkla mücadele etmenin yollarını araştırarak projeler hazırlamakta ve bu projeleri hayata geçirmekteyiz.

    Bağımlılığa karşı çözüm önerileri üretmek ve farkındalık oluşturmak, bağımlılık konusunda bir toplumsal bilinç gerçekleştirmek için üniversite olarak seferberlik ruhuyla hareket etmekteyiz. Biliyoruz ki, ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetiştirilmiş bir gençlik ve güzel ahlakla donatılmış bir nesil ülkemiz için iyi bir gelecek demektir. Bu bağlamda, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak “Yeşilay Haftası”nı kutluyor, bağımlılığın her türlüsüne karşı durarak milletimize, bağımlılıklardan bağımsız, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU