Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ÇAYCUMA HAVAALANI BİLMECESİ

ÇAYCUMA HAVAALANI BİLMECESİ
Bu içerik 2951 kez okundu.
Advert

 

    Çaycuma Havaalanı 2009`dan beri tek bir hava şirketinin uçaklarının inmesi ile açık olarak gözüküyor ve uluslararası havacılık listesinde yer alıyordu.Geçtiğimiz aylarda Alman firması Germenia iflasını açıklaması ile artık atıl durumuna düşen havaaalanı konumuna düştü.Tabi bu olay özelikle Almanya´nın NWR bölgesinde yaşayan Zonguldaklı gurbetçileri üzdü.

    Başka üzülenlerde vardı tabi.

    Yaklaşık 250 bin Zonguldaklının yasadığı tahmin edilen, Düsseldorf, Dortmund,Köln,Bochum.Duisburg,Essen ve Gelsenkirchen gibi şehirlerde Türk Reise Büro (Seyehat Acenteliği) sahipleri üzülüyor mesela..

    Zira bu 250 bin Zonguldaklının coğu direk Zonguldak`a bilet aldığı için bu büro sahipleri de o kadar kazanıyordu.Bu büro sahiblerinden biri de zaten Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Anonim Şirketi (Zonhav A.Ş ) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya’

    Son günlerde hop oturup hop kalkıyorlar.Görüşme üzerine görüşme yaptıklarını açıklıyorlar.Yanlarında , dernek binası Gelsenkirchen`de bulunan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı ile birlikte.

    Bu süreçte onları sıkı sıkı takip ettim.

    Yaklaşık bir ay önce Çaycuma Havaalanı‘nda eksik olarak bilinen ILS cihazını temin ettiklerini açıklamış ve THY`larının 20 Mart 2019`da seferlere başlıyacağını açıklamışlardı.Bu yazıyı yazmak için ben de Mart 20`sini bekledim.

    Mart 20`si geldi ortada uçak yok ! Bu sefer bir başka iddia ortaya attılar.Haziran ayında Altlas Jet ucuşlara başlıyacak.

    Bakıldığında var güçleri ile Zonguldaklı gurbetcileri düşündükleri ve bunun için uğraştıkları görülüyor değil mi ?

    Simdi ;

    Matamatikte bir problem çözdüğünüzde onun sağlamasını yaparsınız .Bende bu kuruluşun ve derneğin,samimi olup olmadığının sağlamasını yapacağım size.

    Son bir haftadır ZONHAV Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya, Altasjet ile görüşmelerin devam ettiğini ve bir kaç gün sonra bununla ilgili açıklamar yapacağını duyuruyor. Aynı zamanda uçuşların başlıyacağının garantisi olarak Sosyal Medya hesaplarından da, internetten satış yapan bir wep sayfasının adersini paylaşıyor.Bu sayfaya girdiğinizde Düsseldorf-Çaycuma uçak bileti aradığınızda karşınıza Atlasjet`in 16 Haziran 2019 tarihinde uçuşun olduğu ve fiyatının da gidiş-dönüş 154 Euro olduğu yazıyor.ZONHAV Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya’ bu paylaşıma yorum yazan ve bilet almak isteyenleri de internet sayfasına yönlendiriyor.Yani geçen zaman içinde binlerce bilet maduru varken halen resmi açıklaması olmayan uçuşlara insanları bilet almaları için yönlendiriyor.

    Peki, halen görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Recap Kahya nasıl oluyorda durum netlik kazanmadan müşterilerine bilet satın almalarını tavsiye edebiliyor ?

    Peki; Haziran ayında ki uçuşlar alel-acale neden seçimlere bir kaç gün önce insanlara duyuruluyor ? “20 Mart`da THY uçuşları başlıyacak” diye Zonguldaklılar Derneği resmi sitesinde beyanat yayınladı ? Uçuşlar başladı mı ?

    Havaalanı ile yerel seçimleri neden birleştirildiğini ben anlamış degilim.Bir aydır „ yok THY,yok Atlasjet,yok Mart ayı, yok Haziran’da“ gibi bir bir üstüne açıklamar yapılıyor ? Zonguldak`a gelen bakanın jet uçağı havada tur attırılıyor ve yenidien bir beyanatla havaalanın faaliyete geçeceği duyuruluyor ? Hani? Dendiginde de ise “ILS cihazının gecikmesi sonucunda böyle durum yaşandı” diye beyanat veriliyor.Eeee tamamda THY idi şimdi neden Atlasjet ? O zamanda "THY`ınında yurt içi uçuşları yakında başlıyacak" şeklinde açıklamalar yapılıyor.Yani çocuk kandırır gibi “balta nerde? Suya düştü.Su nerde ?.inek içti.inek nerde? Dağa kaçtı.“ …En sonunda da “yandı bitti kül oldu“ denilerek biter bu hikaye.

    Sizce Zonguldaklıları düşündükleri için mi bu kadar beyanat ,açıklama ,ugraş felan !

    Eğer Zonhav Zonguldaklıları düşünüyorsa, daha önce bilet alan ve binlerce Eurosunu yatıran Zonguldaklıların akibetini düşünmelidir.Daha bu mağduriyetler giderilmeden kesin olmayan bir tarifeye uçak bileti satmaya kalkmak Zonguldaklı gurbetcilerin güvenini sarsar. Üstelik herkes bilir ki ! Atlasjet`´ in Düsseldorf-Istanbul gidiş-dönüş seferlerine bile , Haziran ayında 154 euro`ya bilet bulamasınız.16 Haziran`da nasıl oluyor da Çaycuma‘ya biletler bu kadar ucuz satılıyor ? Üstelik Recep Kahya`nin verdiği adres 154 Euro olarak sipariş alırken ,Atlas jet`in kendi sayfası Düsseldorf-Çaycuma seferlerine «0 euro» rakam koymuş.Yani ucuç yok.

    Eğer acıklama yapacaksa bu açıklamalarda Zonguldaklı hemserilerinin Germania Havayoları seferlerine reise bürolardan ne kadar bilet satın aldıklarını, bu biletlerin paralarının havayolu şirketine yatıp yatmadığını, bu biletlerin takibinin şirket iflas etsede,yine bu şirket tarafından kayıt altına alınıp alınmadığını açıklasın.Yarın birgün gurbetciler mahkemelere gitiğinde ,şirket „böyle bir bilet satışları bize yansımadı“ derse, kendisi nasıl bir açıklama getirecek ?

    Eğer Avrupa Zonguldaklılar Derneği ile ZONHAV, Zonguldaklı gurbetcileri düşündüklerini idida ediyorlarsa; bu zamana kadar Düsseldorf-Istanbul arasında gidiş-dönüş biletinin üç -dört katı bir fiyatla niye satıldığını,2009`da bu şirket ile ne tür bir anlaşma yapılıp ,bunu kabul ettiklerini açıklasın.

    ZONHAV Sosyal Medya hesabından paylaştığı internet adresinin altında yorum yapan ve bu gelişmelere inanmadıklarını beyan eden gurbetcilere Avrupa Zonguldaklılar Derneği`nden yetkisiz isimlerin niye cevap ve referans veriydigini…. ! Cevap veren bu kişilerin Zonguldak Havaalanı ile ne gibi bir çıkarı olduğunu açıklamalarına eklemesini istiyoruz. Ayrıca ; madem Atlasjet ile görüşüldü ve Haziran ayında ucuşlar başlıyacaksa, Recep Kahya şüphesi olanlara ; neden Cumhurbaşkanını referans gösteriyor ? Neden „Cumhrubaskanımız söz verdiyse olur kardeşim merak etme“ gibi net olmayan tavır sergiliyor.Seçim vaatleri ile mi biletler satılacak ?

   Zonguldaklı gurbetcileri düşünyüyorsanız ilk önce şu satılan ve uçuşları iptal edilen,uçuşların olmayacağını bile bile yinede bilet satan ve her nedense Germania Havayolu şirket daha iflasını resmi olarak duyurmadan bilet fiyatların neden 250 Euroya düşüldüğünü açıklayın. Zonguldaklıların paralarını geri alabilmeleri için açacakları mahkemelerde, onların yanında olacakmısınız? Bunu açıklayın mesela.

   Son olarak neden bu şirket ve dernek bir grup , sizinlerin tekelinizde ? Bunu da açıklamalarınıza eklemeniz fena olmaz hani !

 

                                                                                                                  HAYATİ YILMAZ

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI