Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

DEVREK LİSESİ 50. YILINI KUTLADI

Devrek’te 1968 yılında kurulan Devrek Lisesi'nin 50. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

DEVREK LİSESİ 50. YILINI KUTLADI
Bu içerik 4419 kez okundu.
Advert

   

   -Sercan KAPUSUZ-

    Devrek’te 1968 yılında kurulan Devrek Lisesi'nin 50. kuruluş yıl dönümü kutlandı.  Devrek’te 15 Mart 1966’da ortaokul olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan, 1968-1969 eğitim öğretim yılında Devrek’te ilk lise olma özelliğine sahip olarak eğitim öğretime devam eden Devrek Lisesi, 2019 yılına kadar verdiği mezunlarıyla ve öğretmenleriyle 50. kuruluş yıl dönümünde buluştu.

    İLK ÜNİFORMAYLA KARŞILADILAR

   50. yıl kuruluş yıl dönümü kutlamalarına, günler öncesinden başlayan hazırlıklar sonrasından Devrek Lisesi mezunları, internet ve gazete haberleri aracılığıyla yapılan duyurular ile davet edildi.  Mezunlar, 27 Nisan 2019günü mezunu oldukları Devrek Lisesi’nde toplandılar. Mezunları 50 yıl öncesindeki okul üniformasını giyen öğrenciler karşıladı.

  50. yıl kutlama programı Devrek Lisesi bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından günün açılış ve hoş geldiniz konuşması Devrek Lisesi Müdürü Sonay Sarımeşe tarafından yapıldı. Sarımeşe konuşmasına Devrek Lisesi’nin tarihçesi hakkında bilgi vererek başladı.

    940 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ

   Sarımeşe; “Okulumuz temelleri 2 Haziran 1955 yılında ‘Devrek Yatı Yurdu Yaptırma Derneği’ adıyla kurulan ve Turan Gökdeniz, Müfide Güzin Anadol, Ruhi Karaçelebi ile Mehmet Ali Oktay’ın oluşturduğu Dernek Yönetimi Kurulunun çalışmalarıyla atılmıştır.

  15 Mart 1966’ da ortaokul olarak öğretime açılır. Devrek halkının başvurusu üzerine 1968-1969 eğitim-öğretim döneminde Devrek Lisesi’nin açılması kararı verilmiş.  25 Eylül 1968 Çarşamba günü yapılan törenle Devrek Lisesi eğitim-öğretime açılmıştır. 1968-1969 öğrenim yılında Devrek Lisesi’nde 940 öğrenci öğrenim görmüştür. Aynı yıl yatı yurdunda 110 yatılı öğrenci barınmıştır.

   2008’DE SON MEZUNLARINI VERDİ

  1994-1995 öğrenim yılında Devrek Lisesi bünyesine ‘Devrek Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’ açılmıştır. 2005 yılında ortaöğretimde yapılan değişiklikle okumuz yabancı dil ağırlıklı bölümü kapatılmış ve 2007-2008 öğretim yılında YDA Lisesi son mezunlarını vermiştir.

   6 BİN ÖĞRENCİYİ MEZUN ETTİ

   Devrek Lisesi 2010 yılında ortaöğretim sistemindeki yapılan değişiklikle Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmüş ve adı Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi olarak değiştirilmişti. Toplamda 6 binin üzerinde mezun vermiş olan okulumuz Devrek’in en köklü okuludur. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz bu program eski mezunlarımız ve öğretmenlerimizi bir araya getirmek eski günleri yadetmek acıyla gerçekleştirilmiştir. Bu programın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim. Nice 50.Yıllara.’’dileyerek sözlerini tamamladı.

   Devrek Lisesi eski öğrencisi olma şerefini yaşayan birisi olan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ise duygulu bir konuşma yaptı.

   KARŞINIZDA BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DURMAK AYRI BİR GURUR

   Bozkurt konuşmasında; “ Sevgili öğretmenlerim, arkadaşlarım öncelikle buraya gelerek bu güzel güne katkıda bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Şuan yoğun bir duygu içerisindeyim, burada öğretmenlerim, sınıf arkadaşlarım, bizden önce mezun olan ağabeylerimiz ablalarımız ve bizden sonra mezun olan kardeşlerimiz var.

  Devrek Lisesi’nden mezun ve Belediye Başkanı olarak karşınızda bulunmak ayrı bir gurur ayrı bir onurdur. Bu onuru ve gurur bana yaşattığı için Devrek halkına ve sizlere çok teşekkür ederim.

   OKUL YILLARIMIZ AKLIMA GELDİ

  Girişte Devrek Lisesi’nin eski üniformalarını giymiş öğrencilerimizi gördüm. O an geriye gittim okul yıllarımız aklıma geldi. Top oynadığımız yerlere, elişi kursu aldığımız yere, beden eğitimi aldığımız sınıf ile ruhi şad olsun Suphi Altınok müdürümüze gittim. 1955 yıllarında temli atılan 1968 yılında faaliyete geçen o günden bu güne Devrek’le özleşmiş olan Devrek Lisesi’nden mezun olmak benim için ayrı bir gurur ve onur kaynağı.

     ÇETİN BOZKURT SÖZÜ

      50. yıl kutlamasını bir test olarak görüyorum. Bu kutlamaların gelenek haline getirilmesini müdürümden rica ediyorum. Biz bugünkü katkımızın daha fazlasını sunmaya hazırız Devrek Belediyesi ve Çetin Bozkurt olarak bunun sözünü veriyorum.

Eğitim- öğrenimiz de emeği olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizin ruhu şad olsun. Şuanda öğrenimine devam eden öğretmenlerimize ve Devrek Lisesi öğrencilerimize başarılar diliyorum.’’dedi.

   Devrek Lisesi’nin ilk mezunlarıda kürsüye gelerek şuan yaşadıkları duygu ve düşüncelerini kutlama törenine gelene davetlilerle paylaştı.

  Konuşmalardan sonra yemek ikramı yapıldı. Devrek Fatih İlkokulu ve Devrek İstiklal İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi ilgili ile izlendi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.