Advert
Advert
Advert

ÇAYCUMA’DA BİLDİRİ DAĞITARAK 1 MAYIS’A KATILIM ÇAĞRISI YAPTILAR

ÇAYCUMA’DA BİLDİRİ DAĞITARAK 1 MAYIS’A KATILIM ÇAĞRISI YAPTILAR
Bu içerik 989 kez okundu.
Advert

 

    Eğitim Sen Çaycuma Temsilciği üyeleri bildiri dağıtarak halkı, Çaycuma ve Zonguldak’ta kutlanacak 1 Mayıs’a katılmaya çağırdı.

    1 Mayıs’ta saat 10.00’da Çaycuma Cumhuriyet Meydanı’nda olacaklarını, Çaycuma’daki kutlamanın ardından Zonguldak Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasına katılım sağlanacağını belirten Eğitim Sen üyeleri tüm işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri 1 Mayıs alanlarında olmaya çağırdı.

    Bildiri dağıtımı öncesinde yapılan açıklamada, “İşçilerin kıdem tazminatlarına göz koyanları, işsizlik fonunu talan edenleri, emeklilik hakkını gasp edenleri, iş güvencesini kaldırmak isteyenleri, atamalarda kariyer ve liyakati ortadan kaldıranları,  az personelle çok iş yapmayı esas alıp angarya çalışmayı artıranları, ülkenin stratejik işletmelerini, fabrikalarını birkaç yıllık karı karı karşılığında, arazileri ile birlikte satıp çalışanlarını işsiz bırakanları, tarımı çökertenleri, her şeye zam yapanları, 140 bine yakın kamu çalışanını OHAL KHK'leri ile sorgusuz, sualsiz işinden ekmeğinden edenleri, işsizliğe çare bulamayanları, ülkede zaten tartışmalı olan hukuk düzenini ve haber alma hakkını bütünüyle ortadan kaldıranları çok iyi biliyoruz. 1 Mayıs’ta sömürü düzenine,  kazanılmış haklarımızın gasp edilmek istenmesine, hukuksuz ihraçlara, yaşamın her alanındaki hukuksuzluğa, haksızlığa ve keyfiliğe en gür sesimizle dur diyeceğiz. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkarak, barış içinde savaşsız sömürüsüz bir dünyada yaşama ve yaşatma umudumuzu 1 Mayıs meydanlarında yükselteceğiz.” denildi.

    İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi ve KESK Çaycuma Bileşenlerinin çağrısıyla saat 10.00’da Çaycuma Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanacak. Çaycuma’daki kutlamanın ardından Zonguldak Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasına katılım sağlanacak. Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasında sanatçı İlkay Akkaya da konser verecek.  

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR