Advert
Advert
Advert

GAZETECİ TIĞ'A SALDIRDILAR

Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ, bugün Bahçelievler Mahallesindeki evinden aracıyla çıkarken cadde üzerinde başka bir araç, aracına arkadan çarptı.

GAZETECİ TIĞ'A SALDIRDILAR
Bu içerik 3215 kez okundu.
Advert

 

  Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ, bugün Bahçelievler Mahallesindeki evinden aracıyla çıkarken cadde üzerinde başka bir araç, aracına arkadan çarptı. Kazanın ardından Ali Rıza Tığ, önce yavaşladı sonra yoluna devam etti. Tığ’ın aracına çarpan araç Site Spor Salonu önünde Ali Rıza Tığ'ın aracının önünü keserek araçtan indirmeye çalıştılar. Aracın camına ve kaportasına hasar görürken Ali Rıza Tığ, aracıyla hızla olay yerinden uzaklaşarak Karaelmas Polis Merkezi'ne gitti ve saldırganlardan şikayetçi oldu.  Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, yayımladığı mesaj ile bir takım çevreler tarafından saldırıya uğrayan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ’a “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Gazetecilere yapılacak en ufak saldırıya karşı KGD olarak en sert tepkinin verileceğinin belirtildiği mesajda, olayın “hukuki” zeminde ilerlemesine yönelik vurgular yapıldı. Açıklama şöyle:  “Zonguldak’ta gün içinde basılı ve görsel medyaya yansıyan haberlere göre Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ’a bir takım çevreler tarafından fiili saldırı yapıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tığ’ın şahsına ve aracına yapılan saldırı sonucunda gerekli hukuki sürecin başlatılmış olduğu olayın hukuksal boyuta taşındığı da elde edilen bilgiler arasında yer almaktadır.”

 “HUKUK ÇİZGİSİNDE HAK ARAYIŞI SÜRMELİ”

“Bu bağlamda kamunun haber alma özgürlüğüne aracılık eden özgür düşünce ve eleştiri haklarını kullanan Ali Rıza Tığ’a yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizmek istiyoruz. Yerel medyada her gazetecinin ve yazarın şahsına münhasır üsluplarının olduğu kamuoyunca bilinen bir gerçektir. Yapılan haber ve yazılardan kendine pay çıkaran, kendi üzerine alınan veya hedef gösterildiğini düşünen her vatandaş çözümü saldırganlıkta değil hukuki zeminde, hukuk çerçevesinde aramalıdır. Bu doğrultuda tüm çevrelerin hukuk çizgisinde hak arayışında bulunmalarını temenni ediyor gazetecilere yapılacak herhangi bir saldırıya en sert şekilde tepki göstereceğimizin altını çizmek istiyoruz. Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ ve Pusula Ailesine ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR