Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE ROBOTİK KODLAMA SINIFI AÇILDI

Devrek’te eğitim- öğretim veren Devrek Sabahat- Cemil Ulupınar Fen Lisesi’nde Robotik kodlama ve Simülasyon sınıfı açılışı yapıldı.

    DEVREK’TE ROBOTİK KODLAMA SINIFI AÇILDI
Bu içerik 1253 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

   Devrek’te eğitim- öğretim veren Devrek Sabahat- Cemil Ulupınar Fen Lisesi’nde Robotik kodlama ve Simülasyon sınıfı açılışı yapıldı.

BAKKA destekli ve Devrekli hayırseverlerin yardımlarıyla yapılan Robotik Kodlama ve Simülasyon sınıfının açılışı Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Eski Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakam Vekili Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Devrek Belediye Başkan Vekili Hüsnü Işık, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

   Biz öncelikle çocuklarımızı çağın değişen şartlarına uygun bir şekilde yetiştirmek zorundayız diyen Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli; “En büyük güvencemiz aynı zamanda en büyük sermayemiz çocuklarımız. Onları değişen dünyaya uygun yetiştirmeliyiz ki onları büyük birer güç haline getirebilelim.

  Hayal olarak gördüğümüz şeyler artık tek tek gerçekleşmekte. Teknoloji hızla gelişmekte bizde çocuklarımızı hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmak için kurulan sınıfın açılması için buradayız. Şimdiden öğrencilerimize ve Devrek’e hayırlı olsun.”dedi

   Çocuk, genç, öğrenci deyince aklımıza gelecek geliyor diyen Vali Erdoğan Bektaş; ‘ şuan bir fen lisesindeyiz. Siz öğrenciler seçilmiş öğrencilersiniz. Sizler geleceği kuracak inşaa edecek nesillersiniz.

  Kodlama- yazılım bizim nesillerimize uzak kelimeler. Fakat sizin için normal olan bu kelimeler geleceği kuracağınız kelimeler. Günümüzde hayatımızı normal idare edebilmek için kodlara ihtiyacımız var. O kodlar yazılmadan gündelik kullandığımız araçları kullanamayız. Bu yüzden sizler bu sınıflarda kendi yazılımlarınızı kodlarınızı yazmayı öğrenerek ülkemizin geleceğini inşa edeceksiniz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

  Konuşmaların ardından robotik kodlama sınıflarının kurulmasında yardımları olan Çaydeğirmeni Belediye Satılmış Gebeş, İş İnsanı Necdet Başoğu ve İş İnsanı İlyas Başpınar’a katkılarından dolayı protokol tarafından teşekkür plaketi verildi.

   Robotik sınıfında eğitim alan 33 öğrenci ve 64 öğretmene eğitim sertifikaları törenle takdim edildikten sonra robotik kodlama sınıfının açılışı için kurdele kesimi yapıldı. Robotik kodlama sınıfını gezerek öğrencilerden ve öğretmelerinden bilgi alan Vali Bektaş öğrencilerin Samsun’da yarışmaya katıldığı yumurta toplayan robotu ve öğrencilerin yapmış olduğu diğer robotları inceledi. Öğrencilerden robotlar hakkında bilgi aldı.

 

 

    

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.