Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

‘ÖZEL SEKTÖRDE ÇEVRE VE İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI BAŞLIKLI’ KONFERANS VERİLDİ

‘ÖZEL SEKTÖRDE ÇEVRE VE İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI BAŞLIKLI’ KONFERANS VERİLDİ
Bu içerik 1111 kez okundu.
Advert

 

     Zonguldak BEÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu ve Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.'de İş Sağlığı ve İş Güvenliği Mühendisi olarak görev yapan Fatih Tülü, 7 Mayıs Salı günü, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde ''Özel Sektörde Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uygulamaları'' başlıklı konferans verdi.

    Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, akademik-idari personel ve öğrencilerin katıldığı konferansta, konuşmasına iş deneyimlerinden edindiği bilgileri aktararak başlayan Tülü,  bir dönem, denizin altından geçen entegre bir sistem olan Marmaray projesinde Asya Yakası İş Güvenliği ve Çevre Şefi olarak görev aldığını ve görevi boyunca ölümlü iş kazası yaşanmadığını söyleyerek, inşaat sektöründe risk analizleri ve çevre yönetiminin önemine vurgu yaptı.

    Bir yılı aşkın bir zamandır çalıştığı Pegasus’ta; Kalite, Bilgi Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi ve Çevre Yönetim sistemleri ile entegre bir yönetimin işlediğini söyleyen Tülü, hiç bir iş ve iyileştirmenin bireysel olmaması ve kişilere bağlı kalınmadan kurumsallaşmak gerektiğine dikkat çekti.

    Uluslararası firmalarda çevre ve iş sağlığı güvenliğinin hep bir arada yürütüldüğünden örnek veren Tülü iş yapış şeklinin, yapılacak her işin kurallarla tarif edilip süreç odaklı olarak bunlardan kaynaklanacak risklerin tanımlanması gerektiğini belirtti.

    Konferans bitiminde Dekan Prof. Dr. Kutoğlu, üniversitemizden mezun olan öğrencimizin burada konferans vermesinden onur duyduğunu ve Türkiye’nin gözde bir kurumunda İş Güvenliği Mühendisi olarak çalışmasından gururlandığını ifade ederek Fatih Tülü’ye teşekkür belgesi takdim etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI