Advert
Advert
Advert

GÖKÇEBEYLİ ALTIN ELLER, PESTİL ÜRETİYOR

GÖKÇEBEYLİ ALTIN ELLER, PESTİL ÜRETİYOR
Bu içerik 1472 kez okundu.
Advert

 

  Gökçebey Veyisoğlu Köyü Derneğinin Gökçebey Kaymakamlığı ile ortaklaşa hazırladıkları ve  BAKKA’ nın mali destek sağladığı '' ALTIN ELLER PESTİL ÜRETİYOR,  BÖLGE EKONOMİSİ CANLANIYOR” projesinin kapanış etkinliğine Zonguldak Valisi Erdoğan  Bektaş katılarak kursiyerlerden bilgi aldı. 

     Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş , Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Elif Acar , Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt ve beraberindeki daire amirleri ile birlikte Veyisoğlu Köyünde bulunan pestil imalat atölyesini ziyaret ettiler .

     Dernek Başkanı Ali Rıza Yılmaztürk; “Dar gelirli ailelerin ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla pestil yapımı projesi hazırladık, bölgede doğal olarak yetişen dut ve erikten pestil yapımını 27 bayan kursiyerlerimiz öğrendi , bundan sonra da bayan kursiyerlerimiz kendi ürünlerini değerlendirerek pestil yaparak pazarlayacak.”dedi.

  Kursiyerlerden Yaşare Yılmaz ve Semine Soysal 'a konuyla ilgili sorular soran Vali Bektaş; “ Kadınlarımız konuya meraklı ve ilgili oldukları görülüyor. Kooperatif kurarak üretimin sürekli hale getirilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. Başarılar diliyorum.”

  BAKKA Genel Sekreteri Elif Acar bölge sürdürülebirliği olan projelere destek vermeye devam edeceğini belirtti .

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ