Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

BU KEPAZELİĞE SON VERİN!

Devrek’te 2 gün içinde 17 kez elektrikler kesildi

BU KEPAZELİĞE SON VERİN!
Bu içerik 2360 kez okundu.
Advert

 

      Haber Merkezi-

      Devrek’te iki günde 17 kez elektriklerin kesilmesi vatandaşımızı çileden çıkardı. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin iki günde yaptığı elektrik kesintilerinden bıkan vatandaşlar tepki göstererek, “bu konudu sorumlu kişi bulamadıklarından” dert yanıyor.

      Devrek’te elektrik dağıtımı yapan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin haberli ya da habersiz, bakım-onarım çalışmaları adı altında yaptığı elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. İki gün içinde 17 kez elektirik kesintisi yapan bu kuruma vatandaşlar tepki gösterirken sanayiciler de ateş püskürüyor. Sanayiciler elektriklerin sürekli kesilmesi sonucunda fabrika makinalarında arızalar oluştuğunu, sipariş aldıkları malları yetiştiremediklerinden dert yandılar. Kesintin nedeniyle vatandşalar ve esnaf zor durumda kaldı.

Esnaflar zor durumda kaldı

     Ülkemizde neredeyse normalmiş gibi algılanan elektrik kesintileri özellikle yaz sıcaklarında halkın hayatını çekilmez hale getiriyor. Elektrik kesintileri, jeneratörü olmayan işletmeleri de zor durumda bırakırken, ekonomik kayıplara da neden oluyor. Market, lokanta ve gıda satışı yapan işyerleri elektrik kesintilerinden olumsuz etkilendi. Vatandaşlar ise, yağmur, şimşek, fırtınada kesilmesi bir yana, yaz günü elektriklerin kesilmesine bir anlam veremeyerek, “Arıza olmadığı halde merkezden keyfi kesinti yapıldığı” görüşünde. Vatandaşlar yetkililerden bu kepazeliği son vermelerini istiyor.

Devrek sahipsiz bırakıldı

    Elektrik kesintilerinin her gün yaşandığı Devrek’te esnaf, vatandaş ve sanayiciler sahipsiz kaldı. Halkımız şikayetlerini iletecek bir merci bulamazken, konuya bölge milletvekillerinin de kayıtsız kalması vatandaşımızı çileden çakarıyor.

Elektronik eşyalar zarar görüyor

     Devrek’te yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların tepkisine yol açarken sık sık yaşanan kesintilerden dolayı pek çok vatandaşın evlerindeki elektronik eşyaların zarar gördüğü iddia ediliyor.  Sürekli kesintilerin yaşandığı yerlerde vatandaşların televizyon, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi ev eşyaları zarar görüyor. Gazetemize arayan bir çok esnaf ve vatandaş cihazlarının kesintiden dolayı zarar gördüğünü belirterek, “Cihazlarımızın zararını kim ödeyecek.  Sürekli yapılan kesintiler artık canımıza tak ettirdi. Para almaya gelince işini iyi yapan kurum hizmette neden yetersiz kalıyor.” dediler. Arıza bildirmek bir mesele.

Müşteri hizmetlerine ulaşmak bir dert

     Bölgede yaşanan elektrik kesintilerini bildirmek için Bedaş’ın Müşteri Hizmetlerine ait Alo 186 hattını arayanlar ise telefonda direk bir muhatap bulamıyor. Zaman zaman ise “Tüm operatörler dolu, bir süre sonra tekrar arayınız” mesajı ise karşılanıyor.  Telesekreterden dakikalarca çeşitli hizmetler ve sorunlar için bazı numaralar anlatılırken kesintileri bildirmek için bir hayli beklemek gerekiyor.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU