Advert
Advert
Advert

220 DÖNÜM ARAZİDE DENENDİ

Dirgine’de 220 dönüm arazide Flamura 85 buğday tohumunu denendi

220 DÖNÜM ARAZİDE DENENDİ
Bu içerik 2131 kez okundu.
Advert

 

 -Yeter KÖMEÇCİ-

  Dirgine’de 220 dönüm arazide Flamura 85 buğday tohumunu denendi.

  Dirgineli çiftçiler tarlalarında deneği Flamura 85 buğday tohumundan beklenen verimi aldı.  Denemsi yapılan Flamura 85 buğday tohtumun ekimi yetiştirilmesi sürecinde bakımı ve hastalık geçirdiği zamanlarda Devrek Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden Ramazan Gürbüz çiftçilere destek vererek çiftçilerin en yüksek verimi almalarını sağladı.

DEVREK GÜNEŞİ’NDEN GARANTİ

  Devrek Güneşi, Dirgineli çiftçilere Flamura 85 buğday tohumundan elde edilecek buğdayı alımı ve böğürtlen, ahududu, çavuş üzümü, dut, elma getirmesi takdirde alim garantisi veriyor.

ÇİFTÇİ VE KOOPERATİFİN YANINDA

Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan buğday hasadı için Devrek’e gelerek hem çiftçilerin hem Devrek Güneşi kooperatifinin yanında oldukları mesajını verdi.

İKİ BİN DÖNÜM ARAZİ AÇILACAK

 Çataklı’nın talimatları ile Dirgine bölgesindeki hazine arazileri tespit edilip, bölge için uygun buğday tohumu araştırması yapılacak ve toprak numuneleri alınarak doğru gübreleme sağlanacak. Devrek’te 2 bin dönüm arazinin bu şekilde kullanıma açılması amaçlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ