Advert
Advert
Advert

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI

Bekçilik sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açıldı. Bekçilik sınavı için sağlık kontrollerinden başarıyla geçen adaylar girecekleri yazılı sınavın ardından yoğun maratonun sonuna gelmiş olacaklar.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI
Bu içerik 2357 kez okundu.
Advert

 

   Bekçilik sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açıldı. Bekçilik sınavı için sağlık kontrollerinden başarıyla geçen adaylar girecekleri yazılı sınavın ardından yoğun maratonun sonuna gelmiş olacaklar.

  Bekçi alımı için düzenlenen bekçilik sınavı için heyecan dorukta. Geçen hafta bekçilik sınavı giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. Adaylar sınav giriş belgelerini 05 Temmuz 2019 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden almaya başladı. Bekçilik sınavı 13 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Sınav soruları ve cevap anahtarları 16 Temmuz 2019 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Sınav sonuç bilgileri ise 07 Ağustos 2019 tarihinden itibaren erişime açılacak.

  EGM'den yapılan duyuruda, bekçilik yazılı sınav tarihleri için şu ifadeler kullanıldı;

  2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 09.00’da “2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı” yapılacaktır.

  2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14.00’da “2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı” yapılacaktır.

  SINAVDA KALEM VE SİLGİ DETAYI

   Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracak.  Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebilecek.

  BEKÇİLİK SINAVINA GİRMEDEN ÖNCE DİKKATLE OKUYUN

   MEB sınav öncesi yaptığı duyuruda adayların özellikle sınav giriş belgelerini ve kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerektiğini açıladı. Açıklamada şöyle denildi;

– “Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

– Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için nüfus müdürlüklerine başvuru yapan, nüfus cüzdanları nüfus müdürlüklerince alınan adaylar, nüfus müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.”

   BEKÇİLİK YAZILI SINAVINDA HANGİ DERSLER SORULACAK?

   Sınav konuları 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşuyor.

  Sınavda adayları 100 soruluk bir kitapçık beklerken, sorular şu konular üzerinde sorulacak: Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20 soru, Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Matematik (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20 soru.

   BEKÇİLİK YAZILI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

   Bekçilik yazılı sınav sonuçları ile ilgili bilgileri sınavın hemen ardından https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden takip edebilirisiniz.

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ