Advert
Advert
Advert

BONÇUKTAN BAYRAM HARÇLIĞI

Devrek’te Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki Gizem Gönüllü ve ilkokul öğrencisi 6 yaşındaki kardeşi Gökçe Gönüllü birlikte boncuktan yaptıkları takıları yaz tatilinde satarak, okul ve bayram harçlıklarını çıkartıyor.

BONÇUKTAN BAYRAM HARÇLIĞI
Bu içerik 2991 kez okundu.
Advert

 

  -Yeter KÖMEÇCİ-

  Devrek’te Ortaokul ve İlkokul öğrencisi Gizem ve Gökçe kardeşler yaz tatilinde birlikte çeşitli boncuklardan kolye, küpe ve bileklik yapıyor. Yaz tatilinde boş vakitlerini değerlendirmek aynı zaman da okul ve bayram harçlıkları çıkarabilmek için yaptıkları kolye, küpe ve bileklikleri Devrek merkezde açtıkları tezgahta satıyorlar. Yaptıkları takıları 3 ile 8 TL arasında sattıklarını ve takı yapmanın çok zevkli olduğunu belirten Gizem ve Gökçe kardeşler; “  Arkadaşımız boncuklardan kendi yaptığı bileklik, kolye ve küpe satıyordu. Bizde ondan görerek yaz tatilinde hem boş vaktimizi değerlendirmek hem de okul ve bayram harçlıklarımızı çıkarmak için biz de neden yapıp satmıyoruz diyerek biriktirdiğimiz harçlıklarımızla takı yapmak için gerekli olan boncuk ve diğer malzemeleri alarak ilk takılarımızı yapıp satmaya başladık.

 İnsanların da ilgisinin oldukça fazla olduğunu görünce daha çok takı çeşidi yapıp satmaya devam ettik. Artık istek üzerine bileklik ve kolye takımı da yapmaya başladık Ailemizde bize hep destek oldu ve arkamızda durdu. Yaptığımız işi çok severek yapıyoruz.” Dediler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ