Advert
Advert
Advert

BİLİM FUARI KAPILARINI AÇTI

Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(METAL) 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’yla kapılarını açtı.

BİLİM FUARI KAPILARINI AÇTI
Bu içerik 1991 kez okundu.
Advert

 

   -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(METAL) 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’yla kapılarını açtı.

   Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(METAL) TÜBİTAK  bilim fuarı  törenle açıldı.

  Bilim fuarı ve sergi açılışına Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, ilçede bulunun diğer okulların müdürleri, öğrenciler, veliler ve davetli misafirler katıldı.

  Bilim Fuarı´nın açılışında kurdeleyi Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan beraber kestiler. Oyun, deney, gündelik hayatı kolaylaştıracak gibi ilgi çekici aktiviteler içeren projeler ziyaretçileri cezp etti. Devrek Kaymakamı Ümit Altay ve beraberindeki protokolün projeleri tek tek dolaşarak, projelerin içeriği hakkında öğrencilerden bilgi alması ve konuyla ilgili sorular sorması takdire şayandı.

  Projeler arasında bir tanesi en çok beğenilen ve dikkat çekeni oldu. Özel Eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Mantarlara Dikkat’ projesi protokol ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

 Proje sorumlu Öğretmeni olan Şener İnan; “Bu projeyi öğrencilerimizle birlikte hazırlarken amacımız vatandaşın mantarlar hakkında yanlış bildiklerini düzeltmek ve daha bilinçli olmaları sağlamak. Şuan mantar mevsimindeyiz insanlar ormanlık alanlara giderek mantar toplamaya ve tüketmeye başladı. Bizde mantar toplarken ve tüketirken vatandaşımızın daha bilinçli olmasını hedefledik.”dedi

Fuar sonunda aşçılık bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli tatlılar, börekler, açmalar ikram edildi. Devrek Kaymakamı Ümit Altay ile davetliler, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ