Advert
Advert
Advert

DÖNÜM BAŞI 200 KG CEVİZ BEKLENİYOR

Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere fidan dikime eğitimi verdi.

DÖNÜM BAŞI 200 KG CEVİZ BEKLENİYOR
Bu içerik 2265 kez okundu.
Advert

 

  Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere fidan dikime eğitimi verdi. Chandler ceviz fidanı almak ve ceviz bahçesi kurmak için başvuruda bulunan çiftçilere ceviz, fındık, hurma ve çilek Dikim, Bakım, Budama ve Gübreleme ile ilgili fidan dağıtımı öncesi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat mühendisleri tarafından Devrek Belediye nikah salonunda eğitim verildi.

  Devrek Belediye Nikah Salonunda 110 çiftçinin katılım ile gerçekleştirilen toplantıda Devrek’te İl Özel İdare Destekli dağıtılacak olan 8000 Chandler ceviz fidanı ile kurulacak olan kapama bahçeleriyle ilgili bilgiler Devrek Tarım İlçe ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından çiftçilere aktarıldı. Yapılan eğitimde 15 dönüm ceviz bahçesi olan örnek çiftçi İsmail Gedik, Ziraat Odası Meclis Başkanı Şenol İnam tecrübelerini paylaştı.

 Eğitim sonrası açıklama yapan Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim; “ Ülkemiz ceviz ihtiyacının yüzde 70 ini dışarıdan karşılıyor. Ceviz bahçelerinin kurulumu ile 5 yaşındaki bahçeden ortalama dönümden 200 Kg ceviz beklentisi içindeyiz. Değerli İl Müdürümüz Cemalettin Çataklı' ya, Çaydegirmeni Merkez mahalle Muhtari İsa Çataklı ya ve  Ziraat Odasına Duyuruları yaptıkları için teşekkür ederiz.” dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ