Advert
Advert
Advert

41. İSTANBUL MARATONU’NDA ‘’DOĞAMA, HAVAMA, SAĞLIĞIMA DOKUNMA!" PANKARTI

 41. İSTANBUL MARATONU’NDA  ‘’DOĞAMA, HAVAMA, SAĞLIĞIMA DOKUNMA!
Bu içerik 2294 kez okundu.
Advert

 

Faik Mekik

    Devrek Doğa Yürüyüş Grubu Gökçebey’in sorunlarına sessiz kalmadıkları göstermek adına, 41. İstanbul Maratonu’nda  ‘’DOĞAMA, HAVAMA, SAĞLIĞIMA DOKUNMA!... GÖKÇEBEY BODAÇ’TA ÇÖP YAKMA TESİSİ İSTEMİYORUZ!...’ pankartı açtı.

    41. İstanbul Maratonu’nda  pankart açan Devrek Doğa Yürüyüş Grubu adına açıklama yapan Faik Mekik; “Gökçebey ilçesi Bodaç Köyü mevkiinde ırmak ve kenarında ‘Biyokütle Enerji Santrali ve atık Yakma Tesisi’ kurulması planlanıyor. Biyokütleenerji santralinde; tavuk gübresi, kanalizasyon atıkları, her türlü çöp, sanayi atığı (araba lastiğinden her tür plastik atığı) yakması düşünülüyor. Yakma sırasında zehirli gazlar ortaya çıkacak. Dioksin, furan, ağır metaller, insan ve hayvan sağılığına zararlı gazlar bu tesisin bacasından havaya, çevreye ve yer altı ve yer üstü suyumuza karışacak. İnsan bedeninin yağ dokusunda biriken bu zehirler kanser, endokrin sistem bozuklukları, akciğer hastalıkları, alerji ve daha bir çok hastalığa neden olacak. Bizde Devrek Doğa Yürüyüşü Grubu olarak tepkimizi burada da bir kez daha dile getirdik.

NEDEN BU PANKARTI AÇTIK?

   Çünkü; Gökçebey’de insanlar, doğa ve tüm canlılar zehirlenme ile karşı karşıya kalacaklar.

   Gökçebey İlçesi Bodaç Köyü mevkiinde, Filyos Çayı’nın kenarına, Yenice Ormanlarının başladığı noktada ‘‘Biyokütle Enerji Santrali ve Atık Yakma Tesisi’’ kurulması planlanıyor. Santralde, tavuk gübresi, kanalizasyon atıkları, her türlü çöp, sanayi atığı, araba lastiği gibi her türlü atık yakılacak. Bu yakmadan açığa çıkacak zehirli gazlar havaya ve suya karışacak. Hava kirliliğine maruz kalan herkesin kalp ve solunum yolu hastalıkları (astım, KOAH vb.), felç, kanser ve benzeri hastalıklara yakalanma ve erken ölüm riskinin arttığı artık biliniyor. Çünkü yaşamak için temiz havaya ihtiyacımız var.

   Gökçebey’in sorunlarına  sessiz kalmadığımızı göstermek adına, 41. İstanbul Maratonu’nda Devrek Doğa Yürüyüş Grubu olarak bu pankartı açtık. Gökçebey Platformu’nun ÇÖP YAKMA TESİSİNE karşı verdikleri haklı mücadelenin yanındayız.

   İnsanın; hürriyet eşitlik ve yeterli yaşam koşulları sağlayan onurlu ve refah içinde bir çevrede yaşamak temel hakkıdır. İnsanın bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumak ve geliştirmek için ciddi bir sorumluluğu vardır. (İnsan Çevresi Konferansı / Stockholm Bildirgesi)”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ