Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ORMANLARDAN DİKİLİ SATIŞ UYGULAMASINA SON VERİLSİN!

Orman kooperatifleri yöneticileri ormanlardan dikili satış uygulamasına son verilmesini istiyor.

ORMANLARDAN DİKİLİ SATIŞ UYGULAMASINA SON VERİLSİN!
Bu içerik 2401 kez okundu.
Advert

 

   İbrahim Tığ

    Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde faaliyette bulunan orman kooperatifleri başkanları merkezi Devrek’te bulunan OR-KOOP Üst Birliği Başkanı Satılmış Girgin ve Yönetim kurulu Üyelerini ziyaret etti.

    Zonguldak- Bartın-Karabük İl ve İlçeleri Orman Köyleri Kalkındırma Kooperatifleri Üst Birliği (Or-Koop)’ne bağlı Bartın ili Ulus ilçesi Kumluca beldesinde faaliyette bulunan orman kooperatifleri başkanları Devrek’te bulunan OR-KOOP Üst Birliği Başkanı Satılmış Girgin ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek, Ormanlarda yapılan dikili satış uygulamasına son verilmesi konusunda çalışma yapılmasını, istedi.

     Orman Kooperatifleri başkanlarının taleplerinin halkı olduğunu ifade eden Başkan Girgin, bu uygulamaya son verilmesi konusunda gerekli girişim ve çalışmalarda bulunacaklarını, söyledi.

     Başkanı Satılmış Girgin, “Orman ve Su İşleri Bakanlığınca son yıllarda uygulanan ormancılık politikalarının, orman köylüsü ve kooperatiflerimize olumsuz yansımaları olmuş, verilen üretim fiyatları, dikili satış uygulamaları ve yapılan bazı yasal düzenlemeler tümüyle orman köylüsünün ve kooperatiflerinin aleyhine gelişmiştir. Bu durum yerel ekonomilere de ciddi zarar vermektedir. Bu uygulamaya son verilmesi konusunda Ankara nezdinde girişimlerde bulunacağız. Bu amaçla da bu ayın 13’ünde Meclis’e gideceğiz. Burada bölge milletvekillerimize konuyu aktararak orman köylülerinin bu mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda desteklerini isteyeceğiz”diye konuştu.

    Kumlucada faaliyette bulunan orman kooperatifleriu başkanları da ormandan dikili ağaç satışı uygulamasına son verilmesi konusunda yapacakları tüm çalışma ve girişimler için Or-Koop Üst Birliği’ne tam destek vereceklerini, belirtti.

    Bilindiği gibi Aralık 2009 tarihinde çıkartılan bu yasa ile devlet dikili satış adı altında vatandaşlarımıza üretim yaptırmadan, doğrudan satış yaparak kısıtlı olan iş imkanlarını azaltıyor. Ormandaki ihtiyaç fazlası ağaçları kesip kütük haline getirmek yerine, canlı ağaçları doğrudan ihaleyle satıyor. Bu durumda bölge ekonomisini olumsuz olarak etkiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU