Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT; GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GELECEK İÇİN BESLEDİĞİ UMUTLARA MİLLETÇE LAYIK OLMALIYIZ

BAŞKAN BOZKURT;  GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GELECEK İÇİN BESLEDİĞİ UMUTLARA MİLLETÇE LAYIK OLMALIYIZ
Bu içerik 971 kez okundu.
Advert

 

    Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Bozkurt mesajında; “Türk milletinin mutluluğu  ve  refahı için sürekli yeniliği ve mükemmelliği arayan Mustafa Kemal, çağın ruhuna uygun gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla diğer milletlere örnek teşkil etmiş bir lider olma özelliği göstermektedir.

    Onun öncülüğünde hayata geçirilen inkılap ve reformlar; demokratik, hür, modern ve müreffeh Türkiye’nin temellerini atarak, büyük bir dönüşüm sürecini başlatmıştır.

    Anadolu topraklarında kahramanlık destanları yazarak, Türklerin özgürlük ve bağımsızlık ruhuna öncülük eden Cumhuriyet’i ilan ederek, tarihi emanetlerimize sonsuza kadar sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir.

    Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk vatanı ve  milletinin refahı için özveriyle, irfanla ve zor şartlarda mücadele etmiştir.

   1926 yılında İzmir’de yapılması planlanan suikast girişiminde bulunanların yakalanmasının ardından “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine, düşüncelerine ve gelecek için beslediği umutlara milletçe layık olmalıyız.

    Onun aziz hatıralarının ortak bir hisle anıldığı bugün herkese düşen görev, onun eşsiz eseri  Cumhuriyet’i anlamak ve onun ideallerini demokrasi bilinciyle harekete geçirmektir. Aydınlık yurdumuzun öncüsü Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ulusumuzun ışık kaynağı olacaktır.

    Mustafa Kemal Atatürk’ün;”Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” sözü ve her geçen gün daha da değerlenen düşünceleri, gelecek kuşaklar için eşsiz bir kılavuz olmaya devam edecektir.

    Bu düşüncelerle Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU