Advert
Advert
Advert

DEVREK İL FİNALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip okulları arası “Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması”, “ Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması” ve “ Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Devrek’te gerçekl

DEVREK İL FİNALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Bu içerik 2345 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip okulları arası “Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması”,  “ Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması” ve “ Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Devrek’te gerçekleştirildi.

  Yarışmaya Zonguldak Merkez ve İlçelerinde eğitim öğretim veren Anadolu İmam Hatip okulları katıldı. Anadolu İmam Hatip okulları öğrencilerinim katıldığı “Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması”,  “ Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması” ve “ Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmada Zonguldak Merkez ve İlçelerinde bulunan 9 okuldan 43 öğrenci katıldı.

 Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli’ nin komisyon başkanı olduğu yarışmaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhemmed Atlı, kurum ve kuruluşların müdürleri STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Merkez ve diğer ilçelerden 9 İmam Hatip okulu öğrencisinin katıldığı yarışma, İstiklal Marşı, saygı duruşu sonrası ev sahipliğini üstlenen Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Musa Eren tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Tüm katılımcıların gönüllerin birincisi olduğunu sadece bölge yarışmasına gidecek olan öğrenciyi belirlemek adına tatlı bir rekabetin yaşanacağını ifade eden Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Musa Eren:

“ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmesi, mesleki yeterliliklerinin ve özgüven duygularının geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen bu yarışmaların 2019-2020 öğretim yılı il final elemelerini bugün burada gerçekleştiriyoruz. Yarışmaya katılan öğrenciler okullarında yapılan elemeler sonucu 1.oldular. Burada Zonguldak’ı temsil edecek öğrenciler seçilecek. Burada birinci olan öğrencimiz ilimizi temsilen bölge yarışmasına katılacak.

Komisyon Juri Başkanlığı görevini ifa etmek üzere aramızda olan, programımıza katkı sağlayan İlçe Müftümüz Hasan İzmirli başta olmak üzere bu hayırlı ve de bir o kadar güzel olan yarışmanın düzenlenmesinde bize destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada jüri komisyon başkanlığını yapan Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, katılan öğrencilere başarılar dileyerek; “Düzenlenen bu yarışma inşallah hayırlara vesile olur. Buraya gelen öğrencilerimiz okullarında birinci oldular bizde burada Zonguldak’ı temsil edecek öğrenciyi seçeceğiz. Aslında hepsi bizim gönlümüzde birinci olmuşlardır ama bu bir yarışmadır burada bir arkadaşımızı hepinizi temsilen bölgeye göndermiş bulunacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler sırayla kürsüye gelerek Kur’an-ı Kerim ve ezan okudu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ