Advert
Advert
Advert

EĞİTİMCİ YAZAR AHLAT’IN ÖYKÜ KİTABI “OLUK” ÇIKTI

Devrekli Eğitimci-Yazar Nihat Ahlat’ın ilk kitabı “Oluk” çıktı.

EĞİTİMCİ YAZAR AHLAT’IN ÖYKÜ KİTABI “OLUK” ÇIKTI
Bu içerik 1380 kez okundu.
Advert

 

 -Yasemin ALTUN-

   Devrekli Eğitimci-Yazar Nihat Ahlat’ın ilk kitabı “Oluk” çıktı.

    Emekli olduktan sonra öğretmenlik mesleğini özel okullarda sürdüren 51 yıllık Eğitimci Yazar Nihat Ahlat’ın ilk öykü kitabı Artshop Yayınları arasında çıktı.

    Artshop Yayınları arasında çıkan ve raflardaki yerini alan,96 sayfalık “Oluk” da Nihat Ahlat’ın anı-öykü türünde 18 öyküsü yer alıyor.

    Nihat Ahlat, öykülerinde güldürürken düşündüren, öğretmen-vatandaş, öğretmen-öğrenci ve sosyal yaşam olgularını konu edinirken, çağcıl ve toplumsal bir dönemi yansıtma, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kuruyor. Nihat Ahlat’ın öykülerinin bir başka özelliği de, bilgilendirici yanlarının olmasıdır.

     Şehir dergisi ile Bölge Haber gazetesinde yayınlanan öyküleriyle tanınan Nihat Ahlat, “Oluk”la Zonguldak kültür, sanat ve edebiyat dünyasına yeni bir soluk kazandırmayı amaçlıyor.

     Önsözünü İbrahim Tığ’ın yazdığı, “Oluk”ta yer alan öyküler okuyucuyu sıcak bir atmosferle saracak ve okur kendinde birşeyler bulacak.

    Eğitimci Yazar Nihat Ahlat’ı kutluyor, kitabının bol okuru olmasını diliyoruz.

Nihat Ahlat Kimdir?

     Nihat Ahlat 1953 yılında Devrek’in Pelitli Köyünde doğdu.  İlk ve ortaokulu Devrek’te tamamladı. Daha sonra Bolu Erkek Öğretmen Okulu’ndan 1972 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu Köyü’ne öğretmen olarak atandı.

     Daha sonra sırasıyla Devrek’in Eveyikli, Pelitli ve Halilbeyoğlu Köylerinde uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra Merkez 100. Yıl İlkokulu’na atandı. Burada da 7 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı.

Emekli olduktan sonra da Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Sınıf Öğretmenliği Sertifikası alarak Mengen ve Devrek’te çeşitli kuruluşlarda görev aldı.

     Öğretmenliği süresince çeşitli eylem ve boykotlara katıldığı gerekçesiyle cezalar aldı. Devrek’te Eğitimciler Derneği (EĞİT-DER) ve Eğitim ve Bilim Emekçileri (EĞİTİM-SEN) Sendikası Temsilciliklerinin açılmasında görev aldı ve aktif olarak bu kurumlarda yöneticilik yaptı. Türkiye Öğretmenler Derneği (TÖB-DER) üyeliği yaptı. Öğrenci Velileri Kültür ve Dayanışma Derneği (ÖV-DER)’ni kurdu.  Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK)’nde yöneticilik yaptı. Bu derneğin Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu’nda görev alarak yörenin türkülerinin derlenmesinde aktif görev aldı.

      Öğretmenliğinin 51.yılını kutlayan Nihat Ahlat, iyi derecede müzik aletleri çalmaktadır.

     Evli ve bir çocuk babası olan Nihat Ahlat’ın, anı-öykü türündeki bu eseri ilk kitabıdır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU