Advert
Advert
Advert

KAYMAKAM ALTAY: “UMREDEN GELİP SOKAKTA GEZENLERİ BİZE BİLDİRİN”

Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Facebook hesabından çağrı yaparak umreden gelen ve 14 gün kuralıma uymayan kişilerin bildirilmesini istedi.

KAYMAKAM ALTAY: “UMREDEN GELİP SOKAKTA GEZENLERİ BİZE BİLDİRİN”
Bu içerik 5015 kez okundu.
Advert

 

          Kaymakam Altay Facebook hesabından yaptığı açıklama:

         Değerli vatandaşlarımız Dünya'da ciddi bir Corona virüs salgını yaşanıyor. Virüs çok kolaylıkla yayılma potansiyeline sahip. Ülkemizde nispeten sınırlı sayıda vaka tespit edildi ve devletimiz ülkemizi bu salgından korumak için gerekli bütün tedbirleri alıyor.

        Vatandaş olarak bizlere düşen de yapılan bilgilendirmeler ışığında gerekli tedbirleri almak ve söylenenlere uymak. Bu kapsamda ilçemizin yurtdışı bağlantıları göz önüne alındığında daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Yurtdışından gelen vatandaşlarımız 14 gün boyunca kendilerini karantinada tutarak olası hastalık yayma riskini en aza indirmeli. Bu dönemde özellikle umreden gelenlerden ricamız 14 gün boyunca bu karantina uygulamasını kendi kendilerine tatbik etmeleri, iki hafta boyunca ziyaretçi kabul etmemeleridir.Tersi davranışlar toplum sağlığını tehdit edici hareketler aynı zamanda da kul hakkına girmek olacaktır.

         Vatandaşla yoğun temas halinde olan kamu çalışanlarımız ve banka, kafe gibi yerlerde çalışan kişiler hem kendi sağlıklarını korumak hem de hizmet alıcı kişileri korumak için mümkünse maske ve eldiven kullanmalıdır.

         Panik ve korku ortamı yaratarak stokculuk yapmak bizim dini ve milli değerlerimize yakışmaz. Bu ortamda fırsatçılık yapıp kolonya, maske, eldiven, dezenfektan gibi temizlik malzemelerini fahiş fiyatlardan satmaya çalışan kişileri ilgili makamlara şikayet ediniz ki gerekli yaptırımlar uygulansın.

        Bunlar dışında aşağıdaki bilgilendirici broşürlerdeki hususlara dikkat etmemiz bir vatandaşlık görevidir.

       Değerli Devrekli hemşerilerimizden ricam burada yazılan hususları sosyal medya hesaplarından paylaşarak mümkün olduğunca duyulmasını sağlamaktır.

 

 

 

Devrek Kaymakamı Ümit Altay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR