Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI, DEVREK'TE BURUK KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü sade bir törenle kutlandı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI, DEVREK'TE BURUK KUTLANDI
Bu içerik 992 kez okundu.
Advert

  

  -Sercan KAPUSUZ-

     30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü sade bir törenle kutlandı.

   1922 yılı 30 Ağustos’unda Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yıl dönümünü bütün yurtta olduğu gibi Devrek'te de pandemi kurallarına uygun olarak sade bir törenle kutlandı.

   Pandemi nedeniyle katılımın sınırlı sayıda kutlmaları 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü

Atatürk Anıtına Devrek Kaymakamı Ümit Altay'ın Devrek Kaymakamlığı, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un  Devrek Belediyesi çelenlerinin sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve Devrek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın söylenmesi sonrasında  günün anlam ve konuşmasını yapan Jandarma Astsubay Çavuş Reyhan Yıldız:

 "99. yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri daha kabul ettiği ulu önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır.

 Her safhası tek tek düşünülerek kazanılan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu' nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.

  Anadolu halkı tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muhaberesini de kazanarak zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 da başlatılan kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekete gelmiştir. "YA İSTİKLAL YA ÖLÜM" parolası ile başlayan muhaberede elde edilen bu büyük zafer. Türk' ün bağrına dayanan hançerin Ulus ça sökülmesi özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.

 Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için cani pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz."

  Jandarma Astsubay Çavuş Reyhan Yıldız'ın yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Sade bir şekilde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü okunan şiirlerin sonrasında sona erdi.

   Sade bir şekilde ve sınırlı katılımcıyla yapılan kutlma törenine; Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek İlçe Garnızon Komutanı Astsubay Üstçavuş Ali Tanrıverdi, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI