Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE 6 BİN 636 ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen Türkiye’de yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra yeni eğitim-öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Tüm Türkiye genelinde öğrenciler için ilk ders zili çalarken Devrek'te de öğrenciler okula başlamanın heyecan

DEVREK'TE 6 BİN 636 ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI
Bu içerik 716 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

   Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen Türkiye’de yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra yeni  eğitim-öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Tüm Türkiye genelinde öğrenciler için ilk ders zili çalarken Devrek'te de öğrenciler okula başlamanın heyecanını yaşadı.

  2021-2022 eğitim öğretim yılı tüm kademelerde yüz yüze eğitime bugün başlanmasının ardından  Devrek'te 20 okulda 6 bin 636 öğrenci ve 582 öğretmen ilk ders zilinin çalmasının ardından okullarına kavuştu.

   Büyük bir heyecanla okullarına koşan minik öğrenciler eğitim hayatına ilk adımlarını attı. Bu önemli günde minik öğrencileri yalnız bırakmayan Devrek İlçe Millî Eğitim Müdürü Ercan Kahya, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

  Devrek İlçe Millî Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Misak-i Milli İlkokulunda ilk ders zilini çaldı. Kahya'ya  ziyarette İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Muahmmet Atlı ve Özkan Poyraz eşlik etti.

   Aileleriyle birlikte okula gelen öğrenciler maske ve ateş kontrolünün ardından oklu bahçesine alınırken veliler okul bahçesine alınmadı. Ailelerinden ayrı kalmanın üzüntüsüyle ağlayan bazı birinci sınıf öğrencilerini ise İlçe MilliEğitim Müdürü Ercan Kahya ve okul öğretmenleri teselli etti.  Okul sevincini yaşayan diğer öğrenciler ise arkadaşlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra portokol ve öğretmenleriyle birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Maske kontrolü yapılan ve salgın tedbirleri kapsamında bilgilendirilen öğrenciler öğretmenleri eşliğinde tek sıra halinde sınıflarına girdi.

   Velilerin hiçbir konuda endişilenmemsi gerektiğini belirten Müdür Kahya , "2021-2022 eğitim öğretim yılına huzur ve güven içerisinde girmenin, öğrencilerimizi pırıl pırıl gözleri ve gülen yüzleri ile karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz . Şu an ilçemizde 20 okulumuzda 6 bin 636 öğrenciyle, 582 öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetlerine başladık. Geçen hafta okul öncesi ve 1'inci sınıflar için uyum haftasıydı. Geçen hafta başladığımız uyum programıyla yaşadığımız mutluluğun ne kadar katlandığı gördük. Yüz yüze eğitime tam zamanlı olarak geçtiğimiz için heyecanlıyız.

  Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, anne-babalarımız ve çok kıymetli yavrularımızla bir aradayız. Okullarımızda alınan hijyen tedbirleriyle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Velilerimizin endişesi olmasın. Bakanlığımızın liderliğinde, bizlerin kontrolünde tüm önlemler alınmakta ve günlük olarak takip edilmekte. Ülkemizi yarınlara taşıyacak olan kıymetli yavrularımızın her daim yanınızdayız" dedi.

  ARA TATİL 15-19 KASIM’DA

 1. dönem ara tatili 15-19 Kasım’da, yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat arasında yapılacak. 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan’da, karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ