Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

KARAYILMAZ ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

Devrek’ten 4 personeli sürgüne gönderdi, işler aksadı

KARAYILMAZ ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI
Bu içerik 1600 kez okundu.
Advert

     Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, İl Genel Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada Devrek’te programın gerisinde olduklarını belirterek kurumu adına özür dilemek zorunda kaldı. Karayılmaz’ın bu açıklaması sonrası kamuoyunda “4 çalışanı sürgüne gönderince işlerin daha hızlı bitmesini mi bekliyordunuz?” yorumları yapıldı. Karayılmaz’ın “Devrek’ten 4 çalışanı farklı ilçelere sürdüm” diyemediği açıklamasında Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası ‘bazı ekiplerimizi buraya gönderdik’ demesi dikkatlerden kaçmadı.

     Bilindiği gibi, Zonguldak İl Özel İdaresi’nde çalışan 98 işçinin, yasal haklarını alabilmek için açtıkları davayı kazanmaları sonrası 11 işçi sürgün edildi. Tehdit ve baskılar sonucu bazı çalışanların davadan feragat ettiği belirtilirken henüz dava açmamış 139 kişinin de gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edildi.

SICAK ASFALTTA SIFIR ÇEKTİLER

      Geçtiğimiz yıllarda yıllık 40 bin ton sıcak asfalt dökülen Devrek’te bu yıl 1 ton bile sıcak asfalt dökülmediğini belirten CHP İl Genel Meclisİ Grup Başkanvekili Mustafa Uzundal, “İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Devrek Şantiye şefini görevden alıp çalışan 4 çalışanı başka ilçelere sürdü. Önce dışarıdan şef atadı, sonra da deneyimsiz bir kişiyi şef yaptı. AKP Devrek İl Genel Meclis üyeleri ve AKP İlçe Başkanı bu gelişmelere sessiz kaldı.  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın egoları ve yanlış uygulamaları sonucu bu yıl Devrek’te sıcak asfalt yol yapılmadı. Sıfır çektiler. İşçileri sürdük diyemiyorlar, Kastamonu’da yaşanan sel felaketini bahane ediyorlar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

ÖNCE SÖZLEŞME TEHDİDİ, SONRA SÜRGÜN

     Zonguldak İl Özel İdaresi’nin şirketi Personel A.Ş’de çalışan 237 kişiden 98’inin yasal hakları için İş Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanması üzerine, Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın, işçilere davalarından vazgeçmeleri için mobbing uyguladığı ifade edilmişti. İddiaya göre; Karayılmaz, işçilere “Davanızı geri çekmezseniz, temmuzda sözleşmeniz yenilenmeyecek” tehdidinde bulunmuştu. Karayılmaz’ın, geri adım atmayan 11 işçiyi farklı ilçelere sürerek diğer işçilere gözdağı verdiği ileri sürüldü. Tehdit ve baskılar sonucu bazı çalışanların davadan feragat ettiği belirtilirken henüz dava açmamış 139 kişinin de gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI