Advert
Advert
Advert

DEVREK BELEDİYESİ’NİN CUMHURİYET ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ

Devrek Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Devrek cadde ve sokaklarında Klasik Araba Cumhuriyet turu yapıldı.

DEVREK BELEDİYESİ’NİN CUMHURİYET ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
Bu içerik 665 kez okundu.
Advert

 

  -Yeter KÖMEÇCİ-

   Devrek Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Devrek cadde ve sokaklarında Klasik Araba Cumhuriyet turu yapıldı.

    Devrek Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan tur da 1964-1982 yılları arasını kapsayan araçlar şehir merkezinde tur atarak vatandaşları selamladı.

    Klasik Araba Cumhuriyet Turu’nun startını veren Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Cumhuriyetimizin 98. yılında klasik arabalarla birlikte Devrek sokak ve caddelerinde halkımızla birlikte coşkulu bir kutlama yapıyoruz. Cumhuriyeti en güzel şekilde gelecek nesillere aktarmak için bütün dünyaya haykırıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bağımsız bir şekilde varlığını sürdürecektir. Büyük Atatürk'ün ‘En büyük eserim.’ dediği Cumhuriyet emin ellerde.”diye konuştu.

     Daha sonra turlarını tamamlayan araçlar Devrek Cumhuriyet Alanında sergilendi.

  CUMHURİYET KOŞUSU YAPILDI

     Devrek Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde cumhuriyet koşusu düzenledi.

      63 sporcunun katıldığı Cumhuriyet Koşusu’nda bayanlar 3, erkekler ise 4 kilometrelik mesafeyi koştu. Devrek Belediyesi önünden başlayan koşu yine Devrek belediyesi’nin önünde sona erdi.

     Devrek Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt gençleri spora teşvik için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek herkesi spor yapmaya çağırdı.

     Başkan Bozkurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." Sözlerini anımsattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

     “Bugün burada cumhuriyetimizin ateşini hiç söndürmeyeceğinizi bir kez daha kanıtladınız. Gösterdiğiniz efor ve koşular nedeniyle sizleri kutluyorum. Bizim gözümüzde, cumhuriyet çocukları olarak hepiniz birer şampiyonsunuz. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” dedi.

      Başkan Bozkurt daha sonra Cumhuriyet koşusunda dereceye giren; Bayanlar kategorisi birincisi Aslıhan Yüceer, ikincisi Yeliz Akarca ve üçüncüsü Yelda Okumalı ve Erkekler kategorisi birincisi Burak Kara, ikincisi Beytullah Kalaycı ve üçüncüsü Osman Taşbaşı’yı madalya ve bisikletle ödüllendirdi.

      Başkan Bozkurt gençlere “Sporu asla hayatınızdan asla eksik etmeyin” çağrısında da bulundu.

ÇOCUKLAR BİZİM HERŞEYİMİZ

      Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Devrek Belediyesi tarafından çocuklar için Survivor ve Palyaço gösterisi düzenlendi.

      Devrek Cumhuriyet Alanı’nda yapılan ve çocuklar tarafından büyük ilgi gören Surviyor ve Palyaço Gösterisiyle çocuklar doyasıya eğlendi.

     Çocukların geleceğin teminatı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Çocuklar bizim herşeyimiz. Bu gün biz çocuklarımıza sevgi göstereceğiz ki geleceğin büyük Türkiye’sinde çocuklarımız önemli yerlerde yer alarak ülke ekonomisine, ülkenin kalkınması katkıda bulunsunlar. Biz çalışmalarımızda çocuklarımızı unutmuyoruz. Onlara ne yapabiliriz, çocukların boş zamanlarını değerlendirmeleri için neler yapabiliriz, onun hesaplarını yapıyoruz. Çocuklar mutlu oldukça biz huzur buluyoruz. Çocuklarımıza, geleceğimizin teminatlarına ne yapsak azdır” dedi.

     Daha sonra Başkan Bozkurt çocuklara bayrak, balon ve pamukşekeri dağıttı.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ