Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

CHP VE ADD'DEN ALTERNATİF 10 KASIM TÖRENİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıl dönemi nedeniyle Atatürk Anıtında CHP Devrek Teşkilatı ve ADD Devrek Şubesi tarafından alternatif bir tören daha gerçekleştirdi.

CHP VE ADD'DEN ALTERNATİF 10 KASIM TÖRENİ
Bu içerik 537 kez okundu.
Advert

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıl dönemi nedeniyle Atatürk Anıtında CHP Devrek Teşkilatı ve ADD Devrek Şubesi tarafından alternatif bir tören daha gerçekleştirdi.

   Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yıldönümü nedeniyle Devrek'te resmi anma töreni yapıldı. Resmi anma töreninin dışında CHP Devrek İlçe Teşkilatı ve ADD Devrek Şubesi yöneticileri, üyeleri, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un da kayılımıyla ile birlikte alternatif bir tören daha düzenledi. Törende Atatürk Anıtı’na CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve ADD Devrek Şubesi Başkanı Tülay Karademir tarafından çelenklerin sunulmasının ardından  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

  Çelenk sunmanın ardından konuşan ADD Devrek Şubesi Başkanı Tülay Karademir;

 "Büyük kurtarıcımız, kurucumuz ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, kısa sayılacak 57 yıllık bir ömre sığdırdığı zaferler, devrimler ve eserler, onsuz geçen 84 yıl boyunca yol göstericimiz, koruyucumuz ve ışığımız olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de o ışık hiç sönmeyecektir.

  Bizler için Atamızı anmak, onun eserlerine sahip çıkmak sadece 10 Kasım'a mahsus değildir. Her adımımızda, her sorunla karşılaştığımızda, ülkemiz ve milletimiz için ortaya koyduğumuz her icraatta onun adımlarından, yaptıklarından ve sözlerinden feyz alarak hareket ediyor, onu sadece anmıyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz.

  Tüm dünyanın hayranlığını kazanmış, topraklarımızı işgale gelen ülkelerin liderlerinin bile bu hayranlığını gizlemediği ve kendi ülkelerinde böylesine bir dahi olmadığı için hayıflandıkları bir kurucuya sahip olmak bizlere bu dünyada verilmiş en büyük armağandır.

  Her zaman Onun yaktığı ışık doğrultusunda, ilke ve devrimleri öncülüğünde, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup kollayıp yükselteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

  Bugün gelinen noktada Atatürk'ün düşüncelerinin her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.O'nun devrimleri bizlere model olmaya devam etmekte, birçok millet bugün de onun yaptıklarıyla umut bulmaktadır. Onun en büyük eseri sonsuza kadar var olacak Türkiye Cumhuriyeti'dir. Atatürk'ün devrimleri ve eserleri sayesinde bu ülkenin bütün çocukları, bu ülkenin bütün makamlarına gelme hakkını kazanmış, halkımız kendi kendini yöneterek kendi kaderini kendi belirleme gücüne sahip olmuştur. Bugün bu ülkede bir makam veya mevki sahibi olarak büyük milletimize hizmet etme ayrıcalığına sahip olan herkes bunu Atatürk'e ve devrimlerine borçludur.

  Kurtuluş Savaşı'nın önderi, cumhuriyetin kurucusu, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, cumhuriyetin yoludur. Kula kulluk zincirini kıran cumhuriyetimizle, Atatürk'ü kalbinde ölümsüzleştirmiş milletimizle birlikte, Atamızın emanetine sahip çıkacak, Türkiye'ye yakışan demokratik ve adaletli bir düzeni yeniden kuracağız.

  Kurduğu Cumhuriyetin birer neferi olan bizler, bu yolda durmaksızın çalışıyoruz. Ebediyete intikal edişinin 84. yılında kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, ulu önderimizi minnet ve özlemle anıyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.