Advert
Advert
Advert

YAPTIĞIMIZ İŞ BU ÜLKEYE VE ÇOCUKLARA OLAN BORCUMUZDUR

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” ünvanın verilişinin 94. yıldönümü olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” tüm yurtta olduğu gibi Devrek’te kutlandı.

YAPTIĞIMIZ İŞ BU ÜLKEYE VE ÇOCUKLARA OLAN BORCUMUZDUR
Bu içerik 557 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

  Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” ünvanın verilişinin 94. yıldönümü olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” tüm yurtta olduğu gibi Devrek’te kutlandı.

  11 Kasım 1928’de toplanan Bakanlar Kurulu, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e  “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” ünvanını vermiş ve bu karar da 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanmasıyla resmileşmişti. Atatürk’ün 100. Doğum yılı nedeniyle 1981 yılından itibaren ülkemizde her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

  Devrek’te yapılan tören Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Devrek İlçe Mİlli Eğitim Müdürü Ercan Kahya tarafından Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin konulması ve Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

   Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Zonguldak Merkez İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Deniz Öge, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, daire amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı yaparak, tüm eğitim camiasının Öğretmenler Gününü kutladı. Kahya yaptığı konuşmasında;

"  Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü 1981 yılından bu yana, Öğretmenlik mesleğini öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek saygınlığını artırmak, Öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin mesleğe kabul törenini gerçekleştirmek ve emekli öğretmenleri saygı ile anmak mesleğin icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş ve dünyadan ahirete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anmak amacıyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır .

 Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğunu güzel bir gündür.

   Öğretmen, öğrencilerine ve bütün topluma liderlik yapma misyonunun sahibidir. Bu nedenle öğretmen olarak sürekli kendimizi geliştirmeli, yenilikleri yakından takip etmeli, mesleğin onurunu ve şerefini her zaman korumalıyız. Kimse görmese de, kıymetini bilmese de bizler işimizi iyi yapmak zorundayız. Yaptığımız iş kazancımızın karşılığı değildir, bu ülkeye ve çocuklara olan borcumuzdur. Yeni Aybüke'ler, yeni Necmettin'ler, yeni Ömer'ler yetiştirmek vazifemizdir

   Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit Öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi, hassaten son dönemde İstanbul'daki hain terör saldırısında vefat eden Arzu ÖZSOY ve Gaziantep'teki hain saldırıda vefat eden Ayşenur ALKAN öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize bereketli ömürler diliyorum Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım"

  Emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri” Devrek Kaymakamı Ümit Altay verirken, adaylıkları kalkan öğretmenler de yemin etti. İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Muhammet Atlı'da yemin eden öğretmenlere bu anlamlı günlerinde karanfil sundu

    Devrek Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler hediyelerini protokolün elinden aldı. Ayrıca “24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında ilçede görev yapan öğretmenler arasında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğretmenlere de protokol tarafından ödülleri verildi.

   Etkinlik Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri ile Müzik Öğretmenleri Merve Nur Kale ve M.Ozan Kırımlı’nın hazırladığı müzikdinletisiyle son buldu.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA