Advert
Advert
Advert

AKYOL, OKULUNDA ZİYARET EDİLDİ

Eğitim Sen Devrek Temsilciliğinin ardından Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği de OHAL Komisyonu kararıyla göreve iade edilen İsmet Akyol'u okulunda ziyaret etti.

AKYOL, OKULUNDA ZİYARET EDİLDİ
Bu içerik 625 kez okundu.
Advert

Eğitim Sen Devrek Temsilciliğinin ardından Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği de OHAL Komisyonu kararıyla göreve iade edilen İsmet Akyol'u okulunda ziyaret etti.

 Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyeleri, Eğitim Sen üyeleri, Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu ve Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Çaycuma Şube Başkanı emekli öğretmen Ali Nuri Güntekin, Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER) Çaycuma Şube Başkanlarından emekli öğretmen Fikret Kilit, emekli öğretmenler ile İsmet Akyol’un eşi, anne ve babasının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteriyken ihraç edilen ve 5 yıl 8 ay 6 gün sonra OHAL Komisyonu kararıyla görevine iade edilen İsmet Akyol'u göreve başladığı Devrek Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulunda ziyaret etti.

 Gökhan Taner Günsan'ın ardından İsmet Akyol'un da göreve iade edilmesinin sevincini yaşadıklarını belirten Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Çakmak, "Çaycuma'daki arkadaşlarımızın, dostlarımızın selam ve sevgilerini getirdik. Haksız ve hukuksuz bir şekilde uzaklaştırıldığınız görevinize iade edilmenizin, 2 bin 113 gün sonra yeniden sınıfınızda olmanızın mutluluğunu paylaşırken, Çaycuma yerine Devrek’e atanmanıza olan üzüntümüzü de belirtiyoruz. Çünkü uzunca süren bir mağduriyetin ardından ikinci bir mağduriyet yaratılmıştır. Çaycuma'da üç okulda norm açığı varken, göreve iade edilenlerin eski okuluna atamasının yapılmasına dair mahkeme kararları varken bu atama yapılmıştır. Kaldı ki Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulunda Türkçe branşında norm açığı yoktur ve ilçe normundan bu atama yapılmıştır. İhraç sürecinde gösterdiğiniz mücadele tüm öğretmenlere örnek oldu. Bizlerin bile yorgun düştüğü dönemlerde de sizin mücadele gücünüz ve hala öğrencileriniz için gösterdiğiniz çabayı takdir ettik. Bu uzun ve zorlu süreçte en çok öğrencileriniz mağduriyet yaşadı. Geç olsa da göreve iadenize duyduğumuz memnuniyeti ve yeni görev yeriniz Devrek Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulunda sizin ve öğrencilerinizin başarılı olacağınızdan emin olduğumuzu bilmenizi isteriz. Hoş geldin İsmet Öğretmen!" dedi.

  İsmet Akyol da, "Çaycuma'da birlikte çalıştığımız arkadaşlarımı, öğretmen ağabeylerimi, dostlarımı okulumda görmek güzel bir duygu. Eğitim Sen'li olmak bir ayrıcalık.  İhraç sürecinde kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Sendikam Eğitim Sen’in, arkadaşlarımın, Çaycuma halkının dayanışması, yanımızda olması bizlere güç verdi. Göreve başladığım ilk günümde ziyaret eden Eğitim Sen Devrek Temsilciliği Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarım ile yakın ilgileri nedeniyle Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulundaki öğretmen arkadaşlara ve okul yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

 Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu ve Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Çaycuma Şube Başkanı emekli öğretmen Ali Nuri Güntekin,  “ Öğretmen boyun eğmez, el öpmez, sonucu ne olursa olsun doğruları söylemekten geri durmaz. Bugün çok anlamlı bir gün. Yaklaşık altı yıl süren bir mağduriyetin ardından göreve başlayan İsmet Akyol’u okulunda ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum, heyecan doluyum.” dedi. Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER) Çaycuma Şube Başkanlarından emekli öğretmen Fikret Kilit ise geçmiş yıllarda da mağduriyetlerin yaşandığını belirterek, “Ben de 12 Eylül darbesi sonrası öğrencilerimden uzak kalmıştım. Göreve başladığımda bugün İsmet Akyol’un yaşadığı sevinci yaşamıştım. İsmet Akyol hem öğretmenliği ile hem de Eğitim Sen yöneticisi olarak başarılı çalışmalar yaptı, Çaycuma'nın sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sundu. “dedi.

 İsmet Akyol’un babası Mustafa Akyol da kendisinin Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı olduğu dönemde oğlu ile Eğitim Sen Genel Meclis toplantılarına birlikte katıldıklarını belirterek, “Eylemlerde ‘Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız’ derdik. Oğlum İsmet Akyol onurlu bir mücadele yürüttü. Oğlumu yalnız bırakmayan Çaycuma halkına ve Eğitim Sen’li tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA