Advert
Advert
Advert

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUR DEDİLER

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUR DEDİLER
Bu içerik 432 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

   "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.

  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Devrek'te  özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Büyük bir toplumsal sorun haline gelen kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Devrek Belediyesi iş birliği ile kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için stant açtı.

  Standın açılışına katılan Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum, emniyet güçleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ellerini turuncuya boyayarak, "Kadına Yönelik Şiddete Dur De!" yazan pankarta el izi bırakıp, gökyüzüne turuncu balonu uçurdu.

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata geçirdiği inkılaplarla da kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik haklarının teminat altına alındığını belirten Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Sosyolog ve Aile  Danışmanı Pelin Deniz;

   "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü muamelelerin engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen özel ve anlamlı bir gündür.

  Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Geleceğimizin mimarı kadınlarımız için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Dünyada her şey kadının eseridir." sözüyle kadınlarımızın toplumumuz için ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, hayata geçirdiği inkılaplarla da kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır.

   Bu duygu ve düşüncelerle; Müdürlüğümüz olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara vesile olmasını temenni ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki; Şiddet de VİRÜS gibi bulaşıcıdır. Görerek, izleyerek öğrenilir. Nesilden nesile aktarılır. Yayıldığında ise sadece bedenleri değil, ruhları da yaralar. Hayatları karartır. Gelin sevgi ve merhamet aşımız olsun. Hep birlikte şiddet zincirini kıralım. Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyoruz." dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA