Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

410 FİRMA DENETLENDİ

Zonguldak‘ta fahiş fiyat araştırma ve etiket denetimleri hız kesmeden sürüyor.

410 FİRMA DENETLENDİ
Bu içerik 437 kez okundu.
Advert

Zonguldak‘ta fahiş fiyat araştırma ve etiket denetimleri hız kesmeden sürüyor.

 2022 yılında haksız fiyat uygulaması kapsamında 410 firmada 1079 ürün denetimi yapıldı.

Yapılan denetimlerde 96 firmanın 141 ürünü hakkında tutanak düzenlendi ve Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.

Bu çerçevede 282 firmada bin 284 üründe fiyat etiketi denetiminde 39 üründe fiyat aykırılığı tespit edilerek idari işlem uygulandı. Vatandaşların fahiş artış olduğunu gördükleri ürünlerle ilgili şikâyette bulunmaları istendi.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, “ Ticaret Bakanlığı haksız fiyat uygulaması sistemine yapılan şikayetler, Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine yapılan şikayetler, medyada yapılan haberler, Ticaret İl Müdürlüğüne telefonla yapılan bildirimler ve re’sen olmak üzere Ticaret İl Müdürlüğünün koordinasyonunda tüm il genelinde Belediyelerin zabıta ekipleri, vergi dairesi denetmenleri ve İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından denetimler gerçekleştirilmektedir.    Zonguldak Merkez ve İlçelerinde market, pazaryeri gibi çok sayıda işyeri denetimden geçirildi. Yapılan denetimlerde ekiplerimiz son üç aylık alış ve satış faturalarını kontrol ederek haksız fiyat artışı olup olmadığını ve fiyat etiketlerini denetlediler. Denetimlerde, arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları gözlemlenen ürünler tespit edilerek, denetlenen firmalardan savunma alınmak suretiyle ürünlerin alış ve satış faturaları gibi gerekli bilgi ve belgeler talep edilmektedir. Firmaların savunmaları ve temin edilen bilgiler değerlendirilmek üzere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na bildirilmektedir. Yapılan şikayetler ve basında yer alan haberler üzerine denetimler yoğunlaşıyor. Ekiplerimizin işyerlerinde yaptığı incelemeler ve tutanaklar Ticaret Bakanlığımıza gönderiliyor. Fahiş fiyatla ürün satan işyerine kesilen cezayı Ticaret Bakanlığımız belirliyor.  Zonguldak Ticaret İl Müdürlüğü olarak 2022 yılında haksız fiyat uygulaması kapsamında 410 firmada 1079 ürün denetimi gerçekleştirilmiştir. 96 firmanın 141 ürünü hakkında tutanak düzenlenmiş ve Ticaret Bakanlığı Haksız fiyat değerlendirme kuruluna gönderilmiştir. Ayrıca denetimlerde 6502 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda Fiyat Etiketi Yönetmeliğine aykırı olduğu görülen ürünler içinde gerekli işlemler yapılmaktadır.  Bu çerçevede 282 firmada 1284 üründe fiyat etiketi denetimi yapılmış ve 39 üründe aykırılık tespit edilerek idari işlem uygulanmıştır. İl Müdürlüğümüzce gerek resen gerekse vatandaşların şikayetleri üzerine fahiş fiyat artışları ile ilgili olarak denetim faaliyetleri ilimiz genelinde devam edecektir. Halkımızın fiyatlarında fahiş artış olduğunu gördükleri ürünlerle ilgili şikayetlerini iletmeye devam etmelerini diliyor, gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.