Advert
Advert
Advert

ÖĞRENCİLERE GAZETECİLİK TANITILDI

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören öğrencilere gazetecilik mesleği tanıtıldı.

  ÖĞRENCİLERE GAZETECİLİK TANITILDI
Bu içerik 665 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

    Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören öğrencilere gazetecilik mesleği tanıtıldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen "Üniversiteye Doğru HEDEF 2023" projesi kapsamında Devrek Bölge Haber Muhabiri Sercan Kapusuz, gazetecilik mesleğini anlattı.

   Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresince düzenlenen "Üniversiteye Doğru HEDEF 2023"etkinliğinde, her hafta farklı mesleklerden alanında başarılı ve tanınmış kişililer aracılığıyla öğrencilere meslekler tanıtılıyor. Öğrencilerinin gelecekteki meslek ve kariyer planlamalarına yön vermek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında her hafta; doktorundan mühendisine, avukatından polisine, aşçısından mimarına, itfaiyecisinden gazetecisine farklı meslekler tanıtılıyor.

  11 ve 12, sınıf öğrencilerine yönelik başlatılan "Üniversiteye Doğru HEDEF 2023" etkinliklerinin bu haftaki konuğu Devrek Bölge Haber Muhabiri Sercan Kapusuz oldu.

   Okulun Konferans Salonunda, Devrek Bölge Haber Muhabiri Sercan Kapusuz kendi tecrübelerini ve gazetecilik mesleğinin işleyişini, zorluğunu, nasıl yapıldığını ve yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini gazetecilik mesleği adayları olacak öğrencilere anlattı.

  Öğrenciler tarafından meslekle ilgili çeşitli soruların cevap bulduğu sıcak sohbet ortamın da öğrenciler, gazetecilik mesleğini tanıdı.

    Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Öztürk, konferans öncesinde yaptığı açıklamada, Gazetecilik mesleğini tanıtmak üzere Devrek Bölge Haber Muhabiri Sercan Kapusuz ile bir söyleşi gerçekleştireceklerini belirterek, davete katıldığı için kendisine teşekkür etti.  

     HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPIN, O İŞİ SEVEREK YAPIN

     İlk defa lise düzeyinde kariyer günü etkinliğine katıldığını anlatan Kapusuz;

  " Gazetecilik çok güzel ve zevkli bir meslektir. Gazeteci kamu ile halk arasında bir köprü vazifesi görür. Gazeteci mesleğinde kamu yararı gözetir.Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinin de zor yanları vardır. Bununla birlikte her gazetecinin çektiği zorluklar olmuştur. Fakat bütün bunlara rağmen gazetecilik mesleğinin güzel ve tatlı yanlarıda da oluyor. Bunlardan birisi de toplumda saygın mesleklerden birisi olmasıdır.

  Hangi işi yaparsanız yapın, o işi severek yapın. O işle ilgili bilgi ve donanım ve gelişmeleri yakından izleyip, kendinizin o mesleğin gerektirdiği konuda eğitimi sürekli güncelleyin.

   Öğrencilerle bizleri buluşturma imkânını sağlayan okul idaresine, öğrenciler üzerinde büyük bir emeği olan bütün öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

  Konferans sonrası Devrek Bölge Haber Muhabiri Sercan Kapusuz'a, Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Öztürk tarafından okulun hazırlamış olduğu dergi ve teşekkür plaketi verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ