Advert
Advert
Advert

KÜLAH: İŞ CİNAYETLERİNE SON VERİLMELİ

Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Külah ve Yönetim Kurulu Üyeleri Amasra’da biraraya gelerek 14 Ekim’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasınd

KÜLAH: İŞ CİNAYETLERİNE SON VERİLMELİ
Bu içerik 446 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

    Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Külah ve Yönetim Kurulu Üyeleri Amasra’da biraraya gelerek 14 Ekim’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 42 maden işçisi başta olmak üzere tüm maden şehitlerini andı.

   14 Ekim’de Amasrada yaşanan facianın gerçek nedeninin yetkililer tarafından açıklanamaması trafo arızası bahanesiyle, kaderle, madencinin fıtratıyla geçiştirilemeyecek kadar kader değil, iş cinayeti olduğu şüphesini güçlendirdiğini dile getiren BAKZİFED Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Külah;

 "14 Ekim 2022 tarihinde Amasra’ da meydana gelen grizu faciası yüreklerimizi parçaladı, ülkemizi yasa boğdu. Maden ocağında aynı anda yerin 350 metre altında çalışan 110 işçiden 42 madencimizin hayatını kaybetmesi sonucunda; aradan geçen 39 günlük sürede hala gerçek nedeninin yetkililer tarafından açıklanamaması trafo arızası bahanesiyle, kaderle, madencinin fıtratıyla geçiştirilemeyecek kadar kader değil, iş cinayeti olduğu şüphesini güçlendirmiştir.

       Madencilik bilim ve teknolojisi her türlü önlemi almaya, iş güvenliğini sağlamaya yeterlidir. Bilim ve tekniğin gereklerini uygulamak yerine tedbirsiz davranarak ihmale yol açanlar hesabını vermelidir. Adalet yerini bulmalı, madenlerimizde ve tüm çalışma alanlarında iş cinayetlerine son verilmelidir.

        Bu vesile ile elim faciada hayatını kaybeden maden şehitlerimize tekrar Allah’ dan rahmet, yakınlarına ve tüm madencilerimize başsağlığı, yaralılarımıza geçmiş olmasını diliyoruz.

        Acımız büyüktür, 'Adalet Yerini Bulana Kadar Bu Meşale Sönmeyecek' ama malesef kaybettiklerimiz geri gelmeyecektir. Sürecin takipçisiyiz, sebebi bir an once açıklansın, bir daha böylesi cinayetler yaşanmasın, önlemler alınsın, sorumlular cezalandırılsın, adalet yerini bulsun.

       İş kazalarının ve iş cinayetlerinin önlenmesine dikkat çeken böylesi anlamlı meşale nöbetini organize eden tüm Amasra halkına sonsuz teşekkür ediyoruz."

     BAKZİFED Yönetim Kurulu  Başkanı İsmail Külah ve Yönetim Kurulu Üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından Madenci Heykeli’ne giderek, 14 Ekim’deki facianın gerçekleştiği saat olan 18.15’te, facianın sorumluları tespit edilip adalet yerini bulana kadar temsili olarak yakılan adalet meşalesini hep birlikte yaktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ