Advert
Advert
Advert

AÇIK OTO PAZARI KURULACAK

Devrek Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Olağan Birinci Toplantısı Başkan Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.

AÇIK OTO PAZARI KURULACAK
Bu içerik 565 kez okundu.
Advert

    Devrek Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Olağan Birinci Toplantısı Başkan Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündemdeki maddeler ve iki ilave madde görüşüldü.

    Belediye Meclisinde 2023 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu üye seçimleri yapıldı. Buna göre; Çetin Kuzlu, Emre Ocakçıoğlu, Vacit Kelebek, Şeref Aydınlı ve Faik Mekik komisyona seçildi. Plan ve Bütçe  komisyon Raporları görüşüldü, komisyondan geldiği gibi oy çokluğuyla kabul edildi.

    Belediyede çalıştırılacak olan tam zamanlı ve kısmi zamanlı sözleşmeli personel ve ücretleri belirlenerek oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Zabıta ve İtfaiye Hizmetlerinde görevli personellerin 2023 yılında uygulanacak fazla mesai ücretleri devletin verdiği ücretler esas alınarak belirlendi ve oybirliğiyle kabul edildi.

    2023 yılında emekliye ayrılan ve ayrılacak olan personellerin kıdem tazminatlarının ödenmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılması talebi görüşüldü ve komisyona havale edildi.

     Devrek’te kurulması planlanan Açık Oto Pazarı konusu görüşüldü ve TSO arkasındaki alanda Pazar günleri 09.00-18.00 saatleri arasında Açık Otopazarı kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

    Gündemin ek birinci maddesinde yer alan, su ücretlerinde alınan meclis kararındaki tutarın geçmemesi adına, 1,98 Tl olan katı Atık Bedelinin 1,64 kuruşa indirilmesi ve  ÇTV’nin de 0,76 TL yerine 34 kuruşluk artışla 1,10 TL’ye çıkarılması konusu görüşüldü ve  Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantıya ara verildi ve yeniden görüşüldü, karar komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

     Otobüs terminalindeki otobüs firma sahiplerinin talepleri görüşüldü buna göre, otobüslerin terminale giriş-çıkış ücreti Ankara için 80 TL, İstanbul için 100 ve diğer iller için de 120 TL olması oybirliğiyle kabul edildi.

     Başkan Çetin Bozkurt, meclis üyelerine teşekkür etti. 2023 yılı ikinci Meclis Toplantısının 2 Şubat 2023 Perşembe günü saat:16.00’da Belediye Meclis Toplantı Salonunda toplanılmak üzere toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA