Zonguldak il genelinde yapılan uygulamada 3 okul servis aracı sürücüsüne toplam bin 728 lira idari para cezası uygulandı.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle: “Okul çevreleri ve servis araçlarının denetimine yönelik ilimiz genelinde 19.01.2023 günü ülke geneliyle eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde toplam; (101) okul çevresi, (37) kafe, (44) market/büfe, (8) internet salonu, (40) metruk bina, (37) park/bahçe kontrol edilmiş, bu yerlerde bulunan toplam (509) şahsın GBT sorgusu yapılmış, yapılan kontroller sonucu herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. Denetimlerde ayrıca toplam (171) adet okul servis aracı trafik ekiplerimizce denetlenmiş olup (3) araç sürücüsüne toplam 1728 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır.
İlimizdeki eğitim öğretim hayatının güvenli bir şekilde sürdürülmesine yönelik denetimlerimize aralıksız olarak devam edilecektir.”







