Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ÖDÜL TÖRENİ 31 OCAK'TA

ADD, Cumhuriyet aydınlarına verdiği ödülleri açıkladı.

ÖDÜL TÖRENİ 31 OCAK'TA
Bu içerik 408 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

   ADD, Cumhuriyet aydınlarına verdiği ödülleri açıkladı.

  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şubesi Başkanı Tülay Karademir,  2022 yılı ‘Yılın Atatürkçüsü’ Ödüllerinin sahiplerini açıklarken, ödül töreninin 31 Ocak’ta yapılacağını duyurdu.

  ADD, “2022 - Yılın Atatürkçüsü Ödülleri” kapsamında Basın alanında: Alev Coşkun, Kültür ve sanat alanında: Pınar Ayhan,Dış politika alanında: Onur Öymen, Bilim ve eğitim alanında: Sinan Meydan’a ödül vermeyi kararlaştırdı.

  Başkan Karademir, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 "Atatürkçü Düşünce Derneği “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” düsturuyla,

ATATÜRK CUMHURİYETİ ’nin akıl ve bilim ışığında ilerleyen Cumhuriyet Aydınlarına

tüzüğümüzün 6.13 maddesi gereğince her yıl “Yılın Atatürkçüsü” ödülleri vermektedir.

Cumhuriyet, Aydınlanma Devrimleri ile nitelikli, onurlu bir ulus yaratmayı başarmış,

bilimde, eğitimde, dış politikada, kültür- sanatta, iletişimde ve düşünsel alanda dünyanın takdirini kazanmış pek çok insan yetiştirmiştir.

Bu düşünsel zenginlik Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin eseridir. Atatürkçüler, bu nitelikli yapılarıyla günümüzün yaralarını da sararak Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’nin laik, özgür ve bilimsel Türkiye’sini yaratacak güçtedir. Her alanda yetişmiş çok sayıda seçkin insanlarımız arasından Ödül Komitemizin uzun ve titiz çalışmaları sonunda 2022 yılı “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerinin:

Basın alanında: Alev Coşkun, haber alma özgürlüğünün ve Gazetecilik etiğinin giderek karanlığa gömüldüğü bu günlerde Atatürk’ün ismini verdiği Cumhuriyet Gazetesi’ni ayakta tutmak için gösterdiği çaba ve Cumhuriyet Devrimlerini korumak, anlatmak için yazdığı kitaplarla Alev Coşkun

tüm ulusumuzun kalbinde yer edinmiş, bu nedenle basın alanında “Yılın Atatürkçüsü”

ödülüne layık görülmüştür.

Kültür ve sanat alanında: Pınar Ayhan, bir kadın ve kültür devrimi olan Atatürk Cumhuriyet’inin örnek kadın temsilcisi olması ve bu özellikleri ve hizmetlerinden ötürü kültür ve sanat alanında “Yılın

Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür

 Dış politika alanında: Onur Öymen, Ulusal çıkarlarımızı ve Atatürkçü dış politika öğretilerini tükenmez bir enerji ile topluma anlatmaya devam etmesiyle dış politika alanında “Yılın

Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür.

Bilim ve eğitim alanında: Sinan Meydan, Cumhuriyet’in kazanımlarını, bilimsel gerçekleri yorulmak bilmez bir enerji ile toplumla buluşturmaya devam etmektedir.  Bu nedenlerle eğitim ve bilim dalında “Yılın Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür.

  “Yılın Atatürkçüsü” ödülleri bu yıl da Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy’un alçakça katledilişinin 33. yıl dönümünde anılacağı 31 Ocak 2023 tarihinde Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde saat 18.00’de yapılacak törenle takdim edilecektir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU