Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ZOKEV ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından her yıl verilen ZOKEV 2022 eğitim, Bilim ve Kültür ödülleri sahiplerini buldu.

ZOKEV ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ
Bu içerik 283 kez okundu.
Advert

Her yıl eğitim, bilim, kültür alanında verilen ZOKEV ödülleri, 2022 yılında bilim dalında Prof. Dr. Baki Hazer, eğitim alanında Ferda Balkaya Çetin, kültür alanındaysa Fahri Bozbaş’a verildi.

 Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından her yıl bilim, kültür ve eğitim dalında verilen ödüller belli oldu. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 2022 yılı ödülleri, bilim dalında Prof. Dr. Baki Hazer’e, eğitim alanında Ferda Balkaya Çetin’e, kültür alanındaysa Fahri Bozbaş’a verildi. Ödül töreni 4 Şubat Cumartesi günü, 16.00’da Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesinde yapılacak. ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun’un bir açılış konuşması yapacağı törende Yüksel Kocasoy kemanıyla bir dinleti de sunacak. Açıklamada ödül gerekçeleri şöyle açıklandı:

PROF. DR. BAKİ HAZER

Akademik yaşamı boyunca ortaya koyduğu performans, içinde yer aldığı çok sayıda proje, yayımladığı binlerce makale ve yaptığı sayısız çalışmayla, Zonguldak’ın, bilim dünyasındaki yüz akı oldu. Kimya bilimine ulusal ve uluslararası düzeyde sunduğu katkılarla binlerce meslektaşının ufkunu açtı, çok sayıda bilim insanı ve eğitimcinin yetişmesine katkı sundu. Sahip olduğu vasıflar, taşıdığı bilim insanı nosyonu ve ilkeli yaşamıyla öğrencilerine ilham verdi, örnek oldu.  Araştırma çalışmalarına başarılarla dolu akademik yaşamı sonrasında da ilk günkü heyecan ve aşkla devam etti. Çabaları uluslararası alanda da yankı buldu, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alarak, kentimizin göğsünü kabarttı. Sayın Baki Hazer, tüm bu çalışmaları ve örnek kişiliğiyle ZOKEV 2022 Bilim Ödülü’ne değer görüldü.

FERDA BALKAYA ÇETİN

Öğretmenlik görevi sırasında elde ettiği kazanımları yaşamı boyunca taşıdı. Yalnızca yetiştirdiği öğrencilerin değil dokunduğu herkesin öğretmeni, rol modeli oldu, örnek yaşamıyla yol gösterdi. Tüm görev yaptığı yerler gibi meslek yaşamının henüz başında görev yaptığı köyle de gönül bağını hiç kesmedi, insanlarıyla iç içe oldu. Köyün atıl kalan okul binasını kütüphane ve sanatevine dönüştürme hayalini gerçekleştirmek için büyük bir imece başlattı. Küçük katkıların anlamlı sonuçlara dönüştüğü başarılı çalışma sonucunda, yakınımızdaki bir köye, hafızaları da diri tutacak bir kültür mekânı kazandırdı. Sayın Ferda Balkaya Çetin örnek yaşamı, özverisi ve bölgemizin eğitim yaşamına sunduğu katkılar nedeniyle ZOKEV 2022 Eğitim Ödülü’ne değer görüldü.

 

FAHRİ BOZBAŞ

Hep emek ve emekçinin yanında oldu, yaşamını emek mücadelesiyle Zonguldak’ın değerlerinin korunmasına vakfetti. Çok yönlü sanatçı olarak, tiyatro oynadı, pantomim yaptı; yazılar, güfteler yazdı, Zonguldaklı şairlerin eserlerinden besteler yapıp seslendirdi. Uzun yıllar tiyatro alanında yaptığı çalışmalarla kentin kültür yaşamına değer katmakla kalmadı çok sayıda genç sanatçının yetişmesini de sağladı. Yarattığı “Göçük Mehmet” tiplemesiyle, içlerinden biri olduğu maden işçilerinin yeraltındaki meşakkati, doğayla mücadele sırasında sergilediği bilgeliği büyük bir ustalıkla sahneye taşıdı. Adeta kentin damarlarından sağarak ürettiği kitaplar ve kendine özgü üslupla kaleme aldığı yazılarla Zonguldak’ın sorunlarına ışık tuttu. Büyük emeğiyle kurulan “Kömür Karası” grubuyla emek şarkıları söylerken kentin kültürel dokusunu yansıtan yeni bir müzikal derinlik de yarattı. Sayın Fahri Bozbaş, tüm bu çalışmaları, Zonguldak’ın değerlerini özümseyen sanatçı kişiliğiyle ZOKEV 2022 Kültür Ödülü’ne değer görüldü.

ZOKEV 2022 Bilim, Eğitim ve Kültür Ödül töreni 4 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Lokalinde yapılacak.

   

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU