Advert
Advert
Advert

2 BİN 76 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEK

Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, ilçede 2 bin 76 öğrencinin 6 Şubat'tan itibaren bir öğün yemeği okullarında ücretsiz yiyebileceğini bildirdi.

2 BİN 76 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEK
Bu içerik 583 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, ilçede 2 bin 76 öğrencinin 6 Şubat'tan itibaren bir öğün yemeği okullarında ücretsiz yiyebileceğini bildirdi.

  Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan eğitimde Türkiye yüzyılı programı çerçevesinde 2022-2023 yılı eğitim de olan gelişmeler ve değişimler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kahya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemini değerlendirerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci dönem hayata geçireceği yeni uygulama ve projeleri anlattı.

  Devrek'te eğitimin kalitesini artıracak çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, okular arası imkan ve başarı farklıkların azaltılması, Devrek'teki eğitim standardının yükseltilmesi için durmadan çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

   Proje ve eğitim yatırımlarının 2023 yılında da artarak devam edeceğini belirten Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya;

 "Milli Eğitim Bakanlığımız 2022 yılı içesindeher yaş grubu öğrencimiz ve yetişkinlerimize yönelik eğitimin tüm boyutlarını kapsayacak şekilde projeleri, faaliyetleri, yatırımları hayata geçirdi.

   2022 yılı içerisinde ilimize yapılan eğitim yatırımları ve Bakanlığımızın uyguladığı sosyal politikalarla ilimiz ve ilçemizdeki eğitim standardı yükselirken eğitimde fırsat eşitliği kapsamında öğrencilerimize sunulan imkanlarda her geçen gün artırılmıştır.

  2022 yılında Zonguldak'ta okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında ilçemizde 2 yeni anasınıfı açılarak 5 yaşta okullaşma oranı %99'a çıkarılmıştır. Ortaöğretimde okullaşma oranı %98' e çıkarılmıştır. Bakanlığımızca çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 275 öğretmenimiz uzman öğretmen, 35 öğretmenimiz de başöğretmenlik özlük haklarından yararlanmıştır.  Öğrencilerimize 40 bin 080 yardımcı kaynak kitap dağıtımı, 61 bin 517 ders kitabı dağıtımı yapılmıştır. 

 İlçemizde 2 Köy yaşam Merkezi hayata geçirilerek gelenekten geleceğe bir köprü kurularak yetişkin ebeveynler ve çocuklarla birlikte ailelerin aynı çatı altında eğitim görmesi sağlandı.  Türkiye'deki 1600'üncü Köy Yaşam Merkezi Milli Eğitim Bakanımız Sayın  Prof. Dr. Mahmut Özer'in teşrifleri ile Devrek Mekekler Köyünde açılarak halkımızın hizmetine sunuldu.

   2 BİN 76 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEK

   Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında 2022 yılında bin 610 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti verildi. Bu sayı ikinci yarıyılda 2 bin 76 olacak. Okul bazlı bütçe kapsamında temel eğitim okullarımıza ödenek gönderilerek okullarımızın temizlik, kırtasiye ve küçük onarım talepleri karşılandı. Bu kapsamda okullarımıza 3 milyon 277 bin 707 TL gönderildi. Ayrıca bünyesinde döner sermaye işletmesi olan Mesleki Teknik Anadolu Lisemizin 2022 döner sermaye gelirleri 137 bin 157,98 TL'ye çıktı. 2022 yılında 12 okulumuzun büyük ve küçük onarımı yapılarak  köy okullarımız hariç tüm okullarımızın doğalgaz dönüşümü tamamlandı.2023 yılında da büyük küçük onarım talepleri alındı. 

   ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILDI

  Kütüphanesiz okul kalmayacak projesi kapsamında 21 okulumuza yeni kütüphane kurularak kitap sayısı 41.923 bine çıkarıldı. 2022 yılında halk eğitimi merkezlerimizden 5097 kursiyerimiz yararlandı. Aile Okulu Projesi kapsamında 16 okulda 30 veli eğitimi kursu açıldı. 93 muhtar aile eğitiminden yararlandı. 56 okul yöneticimize okul temelli mesleki gelişim semineri verildi.2023 yılında tüm okul yöneticilerimizi kapsayacak şekilde bu eğitimler planlandı. 

    İlçemizde üstün zekalı ve özel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak için BİLSEM açıldı. Böylece özel yetenekli öğrencilerimize sunulan imkanlar genişletildi

 Bunun yanı sıra açık Öğretim kurumları sınavları, kalfalık ustalık teorik sınavları, motorlu taşıtlar sürücü kursiyerleri teorik sınavlarının yapılabilmesi için 'Elektronik Sınav Merkezi' kurulumunu tamamladık bakanlıktan gelecek olan yetkililerin onayıyla birlikte açılışını yapacağız

  ÇEVRE DOSTU OLDU

Çevre ve iklim değişikliği bilincinin yaygınlaştırılması için Zonguldak'ta belirlenen 8 okuldan 1'i olan Misak-ı Milli İlkokulumuz çevre dostu okul olarak yeniden düzenlendi.

  Çocuklarımız her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, okular arası imkan ve başarı farklıkların azaltılması, ilçemizdeki eğitim standardının yükseltilmesi için maarif davamızın tüm kadroları sahada durmadan çalışmaya devam etmektedirler. Bakanlığımızın projeleri ve eğitim yatırımları 2023 yılında da artarak devam edecektir. Çocuklarımız için daha çok çalışıp daha çok başaracağız.” dedi.

Program sinevizyon gösterisi ile son buldu.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ