Advert
Advert
Advert

EYT YENİ SORUNLARI PEŞİNDE GETİRDİ

Belediye Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, emeklilikte yaşa takılan kısmının halledildiğini ancak emeklilikte prime takılanlar sorunun devam ettiğini ifade etti.

EYT YENİ SORUNLARI PEŞİNDE GETİRDİ
Bu içerik 566 kez okundu.
Advert

“Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) herkes borçlanmasını 5.000 güne göre yapmıştı” diyen Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, yeniden bir borçlanma ihtiyacı hasıl olacak ve bu borçlanma da yeni değerler üzerinden olacağı için bir mağduriyet yaşanacak” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne buradan çağrımız olsun prim konusunun komisyonlarda düzeltilerek meclis genel kuruluna geleceğini ümit ediyoruz diyen Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, “Öncelikle emeklilikte yaşa takılan kısmının çözülmesi ile ilgili arkadaşlarımız için tabii ki bir sevinç var. Fakat meclise gelen yasal düzenlemenin içeriğine baktığımızda ise yaş kısmını çözüldüğünü ancak prim kısmı ile ilgili sıkıntın devam ettiğini görmekteyiz. Üyelerimiz ya da emekliliği hak edenlerle ilgili prim kısmı gerçekten büyük bir mağduriyet oluşturmaya başladı ve oluştu da. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bununla ilgili görüşmeler devam ediyor ve bu görüşmeler sonucunda emeklilikte prime takılanlar konusunun İvediklilikle çözülmesini meclisten bekliyoruz. Şu anda mecliste komisyonlarda görüşmeler devam ediyor İnşallah prim konusu da çözülür. Yaş sorunu çözüldü ama prim konusu gerçekten bir mağduriyet yarattı. İlk açıklandığında yaş ve prim konusuna dokunulmaksızın aynı şekli ile yürüyeceği ve 5.000 gün telaffuz edildiği için herkes borçlanmasını 5.000 güne göre yapmıştı. Şu anda tekrar prim gününe ihtiyaç duyulacağı için yeniden bir borçlanma ihtiyacı hasıl olacak ve bu borçlanma da yeni değerler üzerinden olacağı için burada gerçekten bir mağduriyet yaşanacak. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne buradan çağrımız olsun prim konusunun komisyonlarda düzeltilerek meclis genel kuruluna geleceğini ümit ediyoruz” dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ