Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

YEŞİL TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 12’nci Olağan Genel Kurulu, 4 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

YEŞİL TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ
Bu içerik 363 kez okundu.
Advert

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 12’nci Olağan Genel Kurulu, 4 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

 Dedeman Otel’de düzenlenen genel kurula, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Belediye başkanları, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkan ve yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika eski yöneticileri, maden işçileri ve delegeler katıldı. Genel Kurulu GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu açtı. 12’nci Olağan Genel Kurulun hayırlı olmasını dileyen Mutlu, “Genel kurulumuzun TÜRK-İŞ’imize işçi sınıfına ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. TTK Amasra Müessesinde meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden 42 maden şehidimize ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve madencilik camiamıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

  Sinevizyon gösteriminin ardından GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Kurulun açılış konuşmasını yaptı.

‘TAŞKÖMÜRÜNE, MADEN ve MTA İŞÇİSİNE SAHİP ÇIKILMALI’

 "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Cumhuriyetimizin ilk yıllarında sahip çıktığı ve Türkiye’de kömür sektöründe tarihsel birikime sahip olan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na,  Türkiye Kömür İşletmeleri’ne, Maden Tetkik Arama Kurumu’na, özkaynaklarımızı ülke ekonomisine katan rödevanslı işletmelere ve madencilik sektörümüze sahip çıkılmasını istiyoruz. Maden Tetkik Arama Kurumu, ülkemizde yeraltı zenginliklerimizi arayan ve bulan bir kurum olarak yerli ve milli kaynakların değerlendirilmesinde ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır. MTA’nın istihdamı artırılmalı, sondaj çalışmaları için kalifiye eleman yetiştirilmelidir. Her fırsatta söyledik, söylüyoruz. Biz madenciler, iş sağlığı ve güvenliğinin tam anlamıyla sağlandığı çalışma şartlarında üretimi artırmak, ülkemize ve milletimize daha çok hizmet etmek istiyoruz.

   Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış dünyada barış” sözüyle hedef gösterdiği barış içinde yaşanan, savaşsız, sömürüsüz, insan haklarına dayalı bir düzen için her şart altında mücadelemizi sürdüreceğiz.174 yıllık üretim kültürünün, 76 yıllık demokrasi, hak ve sendikal mücadelenin temsilcisi Genel Maden İşçileri Sendikası olarak ülkemiz işçi sınıfının ve tüm emekçilerin haklarının geliştirilmesi mücadelesinin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Omuz omuza, birlikte mücadelemizle; Sendikamızı, kurumlarımızı, ülkemizi ve milletimizi daha ilerilere taşıyacağız. Bu mücadelede her zaman yanımızda olan Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay ve yönetim kuruluna özellikle teşekkür ediyoruz.

 Milletvekillerimize, siyasi partilerimize, demokratik kitle örgütlerimize, sendikalarımıza, yerel yönetimlerimize, esnafımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Birlikte mücadelemizle işimize, ekmeğimize, geleceğimize ve ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sendikamızın görünmeyen ama bütün bu imkanları, gecesini gündüzüne katarak en ince ayrıntısına kadar düşünüp hazırlayan sendikamızın değerli personeline de teşekkür ediyorum.”dedi.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığı’na TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, yardımcılıklarına Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Basın-İş Sendikası  Genel Başkanı Savaş Nigar, GMİS Merkez Servisleri Şube Başkanı Aysel Yaman Kocabaş ve delege Ergin Ak seçildi.

  TUTULMAZ: ‘ZONGULDAK, ÜLKEMİZİN KALKINMASINA BÜYÜK KATKISI OLAN BİR İLDİR’

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da genel kurulun hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini ifade ederek, “Amasra’da şehit olan madenci kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm maden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bir ilde genel merkezi olan bir sendikanın genel kurulunu burada yapıyoruz. Bu Zonguldak’ın işçi açısından emek açısından ne kadar önemli bir şehir olduğunu da bize gösteriyor. Tarihi iki asıra yakın bir madencilik tecrübesi var ilimizin. O günden bu yana ülkemizin kalkınmasına büyük katkısı olan bir ildeyiz. Siz de buna büyük katkı sağlıyorsunuz. Bunun için size teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 Kongrede, Amasra’daki faciada şehit olan 42 maden şehidimizin ailelerini temsilen bir şehit yakını divan heyetinin söz vermesi üzerine konuşma yaptı.

  Ardından 2019-2023 yılı dönemi Genel Sekreter Ertan Kaya ve Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız birer teşekkür konuşmasında bulundu. Genel Sekreterliğe aday olan Yener Arslanbuğa ve Genel Mali Sekreterliğe aday olan Yalçın Yiğit birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından divan kurulunca faaliyet raporu, mali rapor, denetleme kurulu raporu görüşüldü ve ibra edildi. Ardından tüzük değişiklik önergeleri üzerindeki görüşmeler yapıldı.

 GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreterlik adayı Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreterlik adayı Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir delegele birer konuşma yaptılar. Ardından ise seçimlere geçildi. Seçimlere tek liste halinde gidildi.

 HAKAN YEŞİL YENİDEN GENEL BAŞKAN

GMİS 12’nci Olağan Genel Kurulu’nda seçimlere tek liste gidildi. Sonuçlar şöyle;

Genel Başkan Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir.

Yönetim kurulu yedek listesi şu isimlerden oluştu;

Kemalettin Karataş, Sefer Karakabak, Serkant Bayrak, Dursun Başbakıcı, Ümit Çınar.

Denetleme Kurulu;

Fedai Büyükyonca, Erhan Bilir, Özkan Şimşek

Disiplin kurulu;

Uğur Kaya, Ahmet Cinal, Hilmi Uzun, Nazif Aydın, Burçin Ulupınar

Ayrıca, TÜRK-İŞ Üst Kurul Delegeleri seçimi de yapıldı.

 

   

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU