Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ÜRETİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Deprem bölgesine yardıma giden maden işçilerinin büyük bir kısmının döndüğünü ve üretimin Perşembe veya Cuma günü başlayabileceğini söyledi.

ÜRETİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bu içerik 378 kez okundu.
Advert

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Deprem bölgesine yardıma giden maden işçilerinin büyük bir kısmının döndüğünü ve üretimin Perşembe veya Cuma günü başlayabileceğini söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’ndan deprem bölgesine giden maden işçilerinin ücretlerinin kesilmeyeceğini ve ‘ maden işçisinin deprem bölgesine otostopla gittiği’ haberlerinin yalan olduğunu söyledi.

Deprem bölgesinden dönen GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yeşil, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Yönetim kurulumuzla beraber deprem bölgelerine ikinci bir ziyareti gerçekleştirdik. Durum gerçekten kötü,11 ili kapsayan büyük bir yıkım.  Biz 3 bin 800 kişi arama kurtarma çalışmaları katıldık. Türkiye Taşkömürü Kurumu‘nun çalışan madencileri ile beraber. Tabi artık arama kurtarma çalışmalarının sonuna geldik. Bununla beraber arama kurtarma çalışmalarına katılan işçileriniz Kahramanmaraş’ta, Antep’te Adıyaman’da bu çalışmaların bitmiş vesilesiyle.  Tekrar Zonguldak’a dönüş yaptılar. Devamında Hatay’da da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ama sonuna geldiğimiz için arkadaşlarımızı dinlemesi için hepsi Zonguldak’a dönüş yaptı. Zonguldak’tan yine 120 kişilik daha dingin bir ekip Hatay’da şu an görev yapmakta tabi talep olursa yine bölgeye maden işçilerimiz gitmekte gönüllü hepsi bir sıkıntı yok.

“ÜRETİM PERŞEMBE YADA CUMA BAŞLAYACAK”

Arkadaşlarımız belirli bir süre dinlenmeleri için verildi. Ücretli çalışıyor devam ediyor arkadaşlarımız sağ olsunlar özveri ile kendi hayatlarını tehlikeye atarak çalıştılar. Sizlerin de bildiği gibi kamuoyunda kabullendi gibi büyük bir özveri ile dile sahada arama kurtarma çalışmaları katılıp yüzlerce canımızı yerin altından çıkartıp hepsini nefes oldu. Arkadaşlarımız tamamen döndüğü zaman işbaşı yaptığı zaman Perşembe ve Cuma günü gibi yavaş yavaş üretime geçeriz.

“MADENCİLERİN SAYISI MUTLAKA ARTIRILMALI”

Taşkömürü Kurumu büyük bir kurum. Yer altı açığı çok fazla olduğu ve  yurt dışından büyük bedeller ödeyerek Türkiye’ye getirdiğimiz kömürlerin bizim imkânlarımız doğrultusunda ve yerli ve milli kaynaklarımızın çıkartılmadı. Bu konuyu daha önce bunu birçok kez paylaştık. Ama şurada görünen o ki yani madenci arkadaşlarımızın özellikle son depremde gösterdikleri özveri ve performans olmazsa olmaz. Madencilik sektöründe Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki arkadaşlarımızın sayısını artırması ve önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek depremlerde bu arkadaşlarımızın neler yapabileceğini herkes gördü. Hem bu anlamda, hem de biliyorsunuz ülkemizi saniyesini katacağımız kömürün daha da artırılması konusunda da zaten bizim taleplerimiz var. Bu önemli bunu hep beraber bu sıkıntılar geçince bir masa başında oturup konuşacağız.” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.