Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ŞEHİR DERGİSİNİN 159. SAYISI ÇIKTI

Şehir kültür, Edebiyat ve Sanat dergisinin 159.sayısı “Türkiye’de Deprem Gerçeği” başlıklı dosya konusuyla çıktı

 ŞEHİR DERGİSİNİN 159. SAYISI ÇIKTI
Bu içerik 275 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

 Şehir kültür, Edebiyat ve Sanat dergisinin 159.sayısı “Türkiye’de Deprem Gerçeği” başlıklı dosya konusuyla çıktı. Dosyaya Barış Erdoğan, İbrahim Tığ, Necdet Arslan, Hüseyin Alemdar, Tahsin Şimşek, Serap Aslı Araklı, Fahrettin Koyuncu, Demet Kurt, Canan Yaşar ve Alparslan Akdağ katkı sağladı.

    Yeni sayıya öykü ve yazılarıyla, Prof.Dr. Hayrettin İvgin, Vedat Yazıcı, Hayri Sarı, Seval Arslan, Mehmet Özçataloğlu, Günova Sepin, Engin Berk, Nihat Ahlat ve M. Demirel katıldı. Şiirleriyle, Kusey Tangüler, Bedri Karayağmurlar, Durmuş Taşdemir, M. Mahzun Doğan, Emin Buğa, Yusuf Ferhat, Efe Özçataloğlu, Mehmet Ercan, Çiğdem Sarıoğlu, Aykut Saka yer aldı.

     Bu sayıda ayrıca, Ayten Mutlu’nun Bangladeşli şair Poliar Wahid’ten şiir, Ersin Engin’in de Romanyalı yazar Andrea H. Hadeş öykü çevirilerini okumak mümkün.

Dergide, Aziz Merhan’ın Fahrettin Koyuncu ile yaptığı söyleşi de yer alıyor.

     Bilindiği gibi, Devrekli şair Rüştü Onur’un 12.09.1940 tarihinde dostu Necati Cumalı’ya yazdığı mektubunda;

     “Ey benim mektuplarıyle huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir’de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir, okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak.” diyordu. İşte Şehir dergisi Türk edebiyatına katkı koymayı bir taşra kasabasından 19 yıldır İbrahim Tığ yönetiminde sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.