Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

“AKP VE AFAD ENKAZ ALTINDA KALDI”

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 6 Şubat’ta meydana gelen peş peşe depremler nedeni ile basın açıklaması düzenledi.

“AKP VE AFAD ENKAZ ALTINDA KALDI”
Bu içerik 597 kez okundu.
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 6 Şubat’ta meydana gelen peş peşe depremler nedeni ile basın açıklaması düzenledi.

Demirtaş hükümetin hem koordinasyon hem de müdahalede yetersiz olduğunu belirterek madencilere de gösterdikleri gayret için teşekkür etti. Demirtaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gerçekten çok büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin ağır sonuçlarını tüm Türkiye olarak yaşamaya devam ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak depremin ilk saatinden itibaren deprem bölgesine gidilmesine karar verildi. Ulaşabildiğimiz en erken saatlerde deprem bölgelerine gittik. Tabi yollar kapalıydı kar vardı bu yüzden ben 2. gün gittim.

“KRİTİK SAATLERİ HEBA ETTİK. İNSANLAR DONARAK ÖLDÜ”

Benim görev yerim Kahramanmaraş’tı oraya gittiğimde çok etkilendim, televizyonda görmek başka canlısını gerçeğini görmek başka insanı daha çok etkiliyor. Gittiğimiz 2. gün devlet orada değildi. Her enkazın başında vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla yakınlarını kurtarmaya çalışıyorlardı. Arama kurtarmanın kritik saati olan 72 saati heba ettik devlet yeterli olmadı. Belki donarak, belki açlıktan vatandaşlarımız hayatını kaybetti.

  “DEVLET İLK 3 GÜN YOKTU”       

Siyaset konuşmayalım diyorlar. Konuşalım ki yaptıklarını yüzüne vuralım. Verilen ölüm sayısı rakamları tam olarak açıklanmadı. Kayıp olduğu düşünülen vatandaşlarımızın olduğu söyleniyor. Birçok vatandaşımız ağır yaralandı, sakatlandı. Çok büyük bir dramla karşı karşıya kaldık. Devletin ilk 3 gün olmaması, vatandaşlarımızda çok büyük bir tepkiye yol açtı.

Bugün 26. günü depremin ve hala çadır sorunu yaşayan vatandaşlar var. Çok büyük organizasyonsuzlukla karşı karşıya kaldık. Bu beceriksizlik ikinci bir deprem oldu. Arama kurtarma tek tük vardı. Enkazın başında insanlar kendi imkanlarıyla yakınlarını çıkarmaya çalışıyorlardı. 3. gün biraz ekipler gelmeye başladı. Bunu sorgulamak lazım. Eskiden bu tür depremlerde ordu devreye girerdi ve biz ordumuzdan yararlanırdık. Bu tür faaliyetlerde ordu sevk edildiğinde yararlı oluyordu. Biz 3. gün göremedik ordu sonradan geldi. Askerleri neden bu tür felaketlerden uzak tutmaya çalışıyorlar anlamıyorum. 80 bin askeri hemen deprem bölgesine en hızlı şekilde sevk edebilirsiniz. Lojistik hizmetleri yapabilecek durumdalar teknik tesisatları var, makinaları taşıyabilecek tesisatları var.

 “İLK GÜN 85 DEĞİL 5 BİN MADENCİ GİTMELİYDİ”

 Madenciler çok büyük bir iş yaptılar. İlk gün 85 madenci gitmiş. En az 5 bin madenci gitmeliydi. Madenci arkadaşların söylediği cümle talimat bekledik, AFAD bizi engelledi. Gecikme olduğu net bir şekilde ortada. Türkiye neden bu noktaya geldi değerlendirmek lazım. Geçte gitmiş olsalar madencilerimiz çok iyi işler yaptılar onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Madencinin ve taş kömürünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Nitekim neden 85 madenci göndermeye karar verdiler ilk gün 3 bin madenci gönderilebilirdi. Daha planlı şekilde yapılabilirdi. Madenci üzerinden de siyaset yapılmasına karşıyım. O insanlar hepimizin dostu kardeşi. Onlar devletin verdiği imkanlarla yaptılar. Çok zorluk çekti madenci arkadaşlarımız madencilerin önemi değeri bir kez daha anlaşıldı.

Zonguldak riskli değil belki ama Türkiye deprem bölgesi. Bilim adamları söylüyor deprem olacak diye. 1999 depreminde o dönemin hükümeti deprem vergisi çıkartıyor 38 buçuk milyar para toplanmış deprem yardımı adı altında. Bu paralar nereye gitti. Bu paraları ne yaptınız dediğimiz de yol yaptık yardıma gitti deniliyor. İstanbul depremini bekliyoruz Buna ne kadar hazırlık yapıldı belli değil.

 “AKP VE AFAD ENKAZ ALTINDA KALDI”

Yardımlarda çok kötü bir şekilde yürüyor devletin elinde çadır kalmamış. Kızılay AHBAB’a çadır satmış inanılacak şey değil ahbaba yiyecek satmış Kızılay gibi bir yardım kuruluşu kar amacı gütmeyen bir kuruluş depremzedelerimiz orada soğukta beklerken nasıl satar neden bu çadırları kurmadı da kar etmeye çalıştılar. Özellikle tek adam rejimine geçildiğinden bu yöne çok kötü yönetiliyor. Hatta ben komisyonda yaptığımız konuşmalarda devletin taşıyıcı kollarını kesiyorlar bize göre bu depremde Ak Parti tek adam rejimi AFAD enkaz altında kaldı. Ak partinin oluşturduğu tek adam rejimi ve devlet enkaz altında kaldı. Yeni bir rejim getirmeliyiz. Eskiye dönelim demiyoruz eskiyi restore ederek yeni rejim getirelim diyoruz.

Zonguldak’a baktığımızda 6 bin depremzedemiz var, tespit edebildiğimiz depremzedelerimizi ziyaret edeceğiz. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz. İlk seçimde bu iktidar değişecek vatandaşımız kararını verecek.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU