Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

İCRADAN SATIŞLARLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

İCRADAN SATIŞLARLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEME
Bu içerik 722 kez okundu.
Advert

Haber Merkezi

    İcra ve iflas kanunu hükümleri çerçevesinde elektronik ortamda yapılan satış ihalelerinde son teklif süresi kriterinde düzenleme yapıldı.

    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan icra ve iflâs kanunu uyarınca elektronik ortamda yapılacak satışların usulü hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikle, elektronik ortamda yapılan İcra ve İflâs Kanunu hükümleri çerçevesinde UYAP'a entegre Elektronik Satış Portalı üzerinden yapılan satışlarda, açık artırma süresinin son 10 dakikası içinde yeni bir teklifin verilmesi hâlinde açık artırma 3 dakika uzatılacak. Uzama sürelerinin toplamı 1 saati geçemeyecek. Bu süre Adalet Bakanlığı kararıyla kısaltılabilecek, uzatılabilecek veya kaldırılabilecek.

    Uzama süresi içinde yeni bir teklif verilmesi hâlinde açık artırma süresi her yeni teklifin verilmesinden itibaren 3 dakika uzatılacak. Önceki uygulamada, açık artırma süresinin son 10 dakikası içinde yeni bir teklifin verilmesi hâlinde açık artırma bir defaya mahsus olmak üzere 10 dakika uzatılıyordu.

    Düzenlemeyle ayrıca, açık artırmada teklifler arasındaki farkı, satışa çıkarılan malın muhammen kıymetinin binde 1'i ve herhâlde 100 TL üzeri ile sınırlayan hüküm, malın muhammen kıymetinin binde 5'i ve herhalde 1000 TL üzeri olarak değiştirildi.

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
YAVUZYILMAZ:  İKTİDAR, IRAK KÜRT BÖLGESEL  YÖNETİMİ'NDEN 2 MİLYAR 320 MİLYON DOLAR TAŞIMA ÜCRETİ ALDI
YAVUZYILMAZ: İKTİDAR, IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİ'NDEN 2 MİLYAR 320 MİLYON DOLAR TAŞIMA ÜCRETİ ALDI
CEZAEVİ FİRARİSİ YAKALANDI
CEZAEVİ FİRARİSİ YAKALANDI