Haber Merkezi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 15 Temmuz anmaları için valiliklere gönderilen ve sadece Türk bayrağına yer verilmesi istenen genelgeye sert tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anmaları için İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgeye yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Söz konusu genelgede yer alan “Tüm etkinliklerde sadece Türk bayrağının kullanılmasına özen gösterilmesi” ifadesine tepki gösteren Yavuzyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hiçbir şekilde atıfta bulunulmamasını eleştirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavuzyılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek şu ifadeleri kullandı:
“İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kamu kurumlarına Atatürk fotoğrafı asılması size çok mu geldi? Atatürk’le derdiniz nedir?”
GENELGEDE NE VARDI?
İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgenin 4. maddesinde, “Tüm etkinliklerde sadece Türk bayrağının kullanılmasına özen gösterilmesi” ifadesi yer aldı. Bu maddenin amacıyla ilgili kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Bakanlık açıklama yaparak, “Amaç; düzenlenen etkinliklerde siyasi partilerin değil, sadece Türk Bayrağının kullanılmasını sağlamaktır” dedi.
Ancak, genelgede Atatürk’ün ismine ya da görseline hiçbir şekilde yer verilmemesi ve siyasi parti bayrakları ile ilgili net bir ifade bulunmaması, muhalefetin tepkisini daha da artırdı. CHP, yapılan açıklamayı yetersiz bulurken, kamuoyunda da “Atatürk yok sayılıyor” eleştirileri gündeme geldi.








