Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

OKULA İLK ADIM BÜTÇELERİ ZORLADI

OKULA İLK ADIM BÜTÇELERİ ZORLADI
Bu içerik 252 kez okundu.
Advert

Haber Merkezi

     Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken anaokulu çağındaki çocukların ihtiyaç listesi dar gelirli ailelerin belini büktü. Devlet okullarında 4 bin lirayı bulan masraflar, özel okullarda 8 bin liraya kadar çıktı.

    Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, devlet okullarında okul öncesi eğitim için ilk kayıtta resmi rakam olarak 2 bin lira civarında fiyatların belirlendiğini ancak temel ihtiyaçların devlet tarafından karşılanmaması nedeniyle devlet okullarının velilerden ilave para istemek zorunda kaldığını söyledi.

8 bin liraya çıktı

     Bir devlet okulunda okul öncesi öğretmeni Aygül Şengül, geçen yıl okul ihtiyaç listesinin bin 500 lira civarında tuttuğunu bu yıl ise listeden okul çantası gibi birçok ürünü çıkartmalarına rağmen 2 bin 141 lirayı bulduğunu ifade etti. Şengül, ekonomik sebepler nedeniyle okul öncesi eğitim alamayan çocukların sayısının giderek arttığını belirtti. Özel bir okulda okul öncesi öğretmeni Zeynep Tunç, geçen yıl 2 bin 500 lira tutan ihtiyaç listesinin bu yıl 8 bin liraya ulaştığını belirtirken, Gamze Ekinci ise anasınıfına gidecek çocuğu için devlet okuluna “öz bakım” ödemesi kapsamında 12 bin 700 lira ödediğini ifade etti. Okul ihtiyaçlarını ise ancak kredi kartıyla bankalara borçlanarak satın alabildiklerini söyleyen Ekinci, “Geçen yıl okul çantasını 800 liraya almıştık. Bu yıl okul çantaları bin 700 liradan başlıyor, alamadık” dedi.

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ANAOKULLARI VE İLKOKUL 1. SINIF  ÖĞRENCİLERİ İÇİN UYUM HAFTASI BAŞLADI
ANAOKULLARI VE İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN UYUM HAFTASI BAŞLADI
ULUPINAR HASTANE İÇİN MR CİHAZI İSTEDİ
ULUPINAR HASTANE İÇİN MR CİHAZI İSTEDİ