Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

İBRAHİM TIĞ’IN CİDE’DEN DERLEDİĞİ TÜRKÜ TRT REPERTUVAR KURULUNDAN GEÇTİ

İBRAHİM TIĞ’IN CİDE’DEN DERLEDİĞİ TÜRKÜ  TRT REPERTUVAR KURULUNDAN GEÇTİ
Bu içerik 1482 kez okundu.
Advert

Haber Merkezi

     Gazeteci, yazar ve şair İbrahim Tığ’ın derlediği “Ben Gidiyorum Buradan” adlı türkü de TRT Repertuvar Kurulundan geçerek kabul edildi.

     İbrahim Tığ’ın Temmuz 2022 yılında Kastamonu’nun Cide ilçesinden Gülten Yılmaz’dan derlediği “Ben Gidiyorum Buradan” adlı türkü TRT Repertuvar üyelerince kabul edilerek 6126 repertuvar numarasıyla kayıt altına alındı.

     Cide’nin sevilen simalarından emekli öğretmen Ömer Yılmaz’ın annesi Gülten Yılmaz’dan derlenen türkü bir ağıt özelliği taşıyor. Türküyü TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Doç. Dr. Hüseyin Yaltırık notaya aldı.

     Bilindiği gibi TRT THM Repertuar Kurulu; Gökhan Karakaya, Ali Haydar Gül, Celal Bakar, Sabahattin Gülümser, Gürkan Özdemir ve Umut Ayvaz’dan oluşuyor.

     İbrahim Tığ, türküler üzerine yaptığı açıklamada, "Bir toplumun yaşayan hafızası olmasından dolayı türküler, meydana geldiği yörenin en önemli tarihi ve sosyo-kültürel zenginliğidir" dedi.

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
YAVUZYILMAZ: SEÇİM YARIDA KALMIŞTIR
YAVUZYILMAZ: SEÇİM YARIDA KALMIŞTIR
TÜRK-İŞ:AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ SOLLADI
TÜRK-İŞ:AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ SOLLADI